Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK

Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK

USTA İLE SOHBET: SİYASİ PARTİLER ÇÖPLÜĞÜNDEN

USTA İLE SOHBET: SİYASİ PARTİLER ÇÖPLÜĞÜNDEN Prof. Dr. Salih Şimşek

Aşağıdaki mizah vurgulu yazı, bir arşiv yazısı olup genel seçimlerden önce, “Eli Baracan ya da Bebecan'ın Partisi” başlığı ile yazılmıştır.

- Usta be!

- Efendim?

- Yarpak Partisi’nden sonra şimdi A Berecan da ‘Deve’ isimli bir parti kurmuş. Duydun mu?

- Evet, ülkemizde parti kurmak turşu kurmaktan kolaydır.

- Biliyorum onu da…

- Dün bu konuşu tartıştık haftalık toplantımızda… Arkadaşlar ilginç tespitlerde bulundular. Müsaitsen notlarımı okuyayım.

- Peki, göreyim.

- Arkadaşlara şöyle sordum: Ülkemizin son 20 yıllık zamanında ekonominin kaptanlığı kendisine verilen Berecan, siyasetten şutlandıktan sonra ‘problemlere çözüm getirecek bir parti’, DEVE PARTİSİ isimli bir parti kurmuş. Bu konu da ne dersiniz? Cevaplar ise şöyle:

* Neredeyse 10 yıl ekonominin dümenindeydi. Şimdi sorarlar adama: “iyi yönettiysen dümende niye yoksun şimdi? Kötü yönettiysen, senin beceriksizliğinden… Şimdi neyi başaracaksın?”

* Nasıl inandırıcı olacağını da bir açıklasa da görsek…

* Olmazsa gider Majesteleri’nin Lordlar Kamarası’nda hizmet eder.

* Bunlar var ya… Utanmaz adamlar… ‘Utanma’ kimde olur? Yediği içtiği nimete şükredende olur. Bu alçaklar devletin en üst yönetiminde bulunma şerefine nail oldular. Bununla yetinmeyende utanma olur mu? Elbette olmaz. Utanmazlardan ise her şey beklenir.

* Üzgünüm, haklısınız. Ne çok Brütüs varmış Reis’in etrafında, zaman tane tane gösteriyor.

* Maalesef... Abdülcanbaz gibi! Reziller…

* Bekleyin, korona virüsleri, ilk seçimden sonra kaybolup giderler…

* Bunlar var ya… Adam yerine konulan bu tipler var ya… Nankör bunlar… Ekmek yediği tabağa sıçan âdiler…

* En üzücü yanı 'Müslüman Kimliği' taşımaları... Müslüman nankör olamaz.

* Başka çareleri yok ki... Bak A.Letif, hainlik yaptı, ne güzel, Konya’yı kaptı… Bunlar da bir yerlerden aday olurlar… Pek de o kadar küçümsemeye lüzum yok. Sonunda bir şey oluyorlar. Kurmadan olmuyor.

* Erdoğan'ın adam ettiği adamlar, "hayır biz adam öyle değiliz" diyorlar.

* Zillet İttifakı’ndaki partilerden birine girerek, Şener gibi Erdoğan’ı kötüleyip bir vekilliği kapabilirdi. ChP, bayılıyor böyle enkazları Partiye almaya.
* O tarafa girmekten utanıyor görünüp, Parti kurmaya çalışıyor görünse de, Parti kurarak Ak Partiye zarar vermek isteyen üst aklın değirmenine su taşıyor.

* Göreceksiniz Reis’e karşı olanların hepsinin sonu rezil olmaktır.

* Beter olsunlar vatan hainleriTıynetsizler… Sıkıntı yok Aletif gibi CeHePe’ ye geçerler. Şey de mi öyle olmuştu ne, Erkan Mumcu?

* Bunlar kendilerini Milletin nazarında ne görüyorlar anlamıyorum ki… Reis olmadan bir p-hiçler p-hiç… Şeytan’ın uşaklarıSözün bittiği yerdeyiz.

* Aslında var ya… Bu tipler de ihraç edilmeliydi 15 Temmuz sonrası.

* Ahmak ve Nankör mahlûklar…Metal yorgunluğu var demişti’ Cumhurbaşkanı… Yorgunlara yol vermeye fırsat vermediler ki adama… Hepsini korona virüsüne havale ediyorum bunların…

* Kahpeliğin ruhlarına işlediği kişilere bizim köyde ‘hain gavat’ derler... Bunlar, kimliksiz ve kişiliksiz zavallılardır. Bu tür hainler iflah olmazlar…

* Lütfen dikkat: Üst akıl ne görev verdiyse bunlar onu yapmak zorundalar.

- Tamam, tamam… Bu kadar yeter.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.