
Mehmed Sıddık ALADAĞ
MEKKE MEDİNENİN ETRAFINDAKİ MUNAFIK VE ZINDIKLARI ÖNDER YAPARLAR.
MEKE MEDINENIN ETRAFINDAKI MUNAFIK VE ZINDIKLARI ÖNDER YAPARLAR.
Sohbetimiz munafık,zındık ve köylerde çıkacak Cahil hacı Ünderlerdir.
Önce munafık ve zındık arasındaki farkı söylemekle sohbetimi başlamak isterim.
Munafk ve zındık Aralarında bir fark vardır, o da şudur: Münafık içinde küfür inancını gizlerken, dışarı İslam görüntüsü verir ve korkusundan dolayı küfrünü izhar edemez. Zındık ise, aynı münafık gibi küfür itikadını kalbinde gizler, ama fırsat buldukça onu açığa çıkarır ve ona davet eder. Onun bu durumu bilinir.
ibni hanbel rivayetinde:
Münafıkların kendilerini ele veren alametleri vardır: Selamları lanettir, yemekleri gasp ve yağmadır, Ganimetleri hile ile kazançtır, Mescitlere aralıklı yaklaşırlar Camide kılınan namazın sonuna ancak yetişebilirler, Kibirlidirler Ne sevilirler ne de severler Gece odun gibi sessiz, gündüz gürültücüdürler”[İbni Hanbel ...
Munafık ve fasık Hacılar;
Asla merhamet göstermezler ve insanların faydasına olan hiç bir şeyi istemezler. Övünmekten hoşlanır, daima riya ve gösteriş peşinde koştururlar. Allah'ı çok az hatırlar, ibadet yapar gibi görünür ancak kulluk yapmakta çok duyarsızdırlar. Münafıklar insanları etkilemek için meşru olmayan her türlü yollara başvururlar.
Munafık ve zındık hacılar;
Başka bir ifadeyle münafık, kimsenin olmadığı ya da görmediği yer ve zamanda namaz kılmayan, riyakar ise en güzel namazını insanlar arasında kılan kişidir.Kısaca her münafığa mürai dense de her müraiye münafık denemez. Münafıkların namaz konusundaki bir başka özellikleri de onların üşenerek namaz kılmalarıdır.
En çok korktuğum bu asırda köy halkın başına gelen hacı denen önderlerdir ki;
Hele hele haca giden bazı yaşlı insanlar vardır ki isimleri sadece hacı olsun diye haca giderler.onlara en büyük nam olduğunu bilirler.her türlü fesatlık, şeytani ve fısıklar onlarda bulunuyor.her proplemde sert ve kin ile insana davranırlar.Alım çalımlı yürürler.
En çok korktuğum bu asırda köy halkın başına gelen hacı denen önderlerdir ki;
bunlara bizat ben şahit oluyorum.Hele uzakta denen akrabalardan çok şahit olduk.korkunç zararlar gururlu hacılarda çıkabiliyor.islamı,dini bile insandan soğutuyorlar.
bundan dolayı munafıkların reisi bunlara diyebiliriz.Her şeytanlık onlardan çıktığı halde karşındaki insanlara şeytan derler.O kadar gururludurlar ki bütün halkı köle ve kendileri gibi munafık bilirler.
işte bazen köylerden böyle fitneler çıkmıştır.
En çok korktuğum bu asırda köy halkın başına gelen hacı denen önderlerdir ki;
Fasık,munafık hacılar,cahil insanlar lider olmasıdır.
Hangi semte veya köyde otururlarsa o ortamları islam namıyla köfre sefkederler.Facir Alimleri severler.cahil Abitleri severler.siyaseti ve laikliği çok severler,kendilerini çok beğenirler..
Bilgileri olmadığı halde çok islam dışı ve bit'at şeyleri severler.kendilerini çok beyeğenir ve devamlı hakikata galip gelirler çoğu köy halkı onlara gövenir,korkar ve köle olurlar.Bunlar hacılar hiç bir zaman hakikiyi söyleyenlerle bir arada bulunmazlar.çünkü hak onlara ağır gelir..
Bu tür munafık hacılar ilmi yüksek veya kendisi mucadele eden Allah yolunda gidenleri toplumlarda barındırmazlar.bunun sebebi ise devamlı onlar konuşsun onlar hukmetsin herkesi aşağılık görmesi nedenidir.Bu fasık ve munafık hacılardan korkan boyun eğen fıravuna boyun eğmiş demektir.Doğru söyleyenler bunlara ağır gelir.
Böyle tür munafık,fasık ve zındık zatlar köylerde halka lider olurlar ve hakikiyi yenip batılı yükseltirler.Herkesce onları aşiretlere ailelere ünder kabul edeceklerdir.
Bunlar şehirlerde bulunması mümkün değildir.çünkü şehirlerde ağır Alimler ve Devlet yüneticileri bulunduğu için bunlar şehirleri ele alamazlar.Köylerde çoğu gençleri de ele alamazlar.çünkü o gençler iman dolu güğüsleri var başlarında islam tacı vardır.
Bu tip hacı denen munafıklar siyaset işlerinde çok bulunurlar,Siyasette görmeleri sebebi kendilerini daha halka inandırıcı sayabilmek nedeniyle uğraşırlar.ve partilerde bile hainlik ve yer değiştirmeleri olacaktır.Menfaat nerede onlar orada olurlar.
Köylerde insanların çoğu böyle tip hacılara,alimlere biat ederler.
Bilginler sesiz olup cahiller hükmedecek ve mescitlere alım çalımla giderler,camilerde oturdukları zaman gururlu ve çok dikat çekecek hareketlerle oturup kalkarlar.
Köylerde bizat şahit oldum ki,Bu munafık hacılar önder olmak için
Dini Alim denen kişileri elin altına alırlar ve herşey onların istediği gibi mescidlerde,kursilerde minberlerde konuşurlar.Dini Alim denen çoğu korkuda bunlara itaat ederler.Bilenler ve anlayanlar ses çıkarmiyacaktır.
Abdullah bin Ubeyy; Münafık denildiğinde akla ilk gelen, münafıkların lideri olarak tarihe geçen ve hakkında birçok ayetin indiği, onun şahsı ve yandaşları üzerinden bütün Müslümanlara bilgilerin verilip, dikkatli olmaları için uyarıldığı bir şahıs olması açısından incelenmeye değer bir kişiliktir.
Allah'ın sevmediği 3 insan
Allah Kendini Beğenenleri Ve Kibirlileri Sevmez Allah¸ kibir yapanları ve kendini beğenenleri sevmediğini bizlere haber vermiştir Kibir¸ kendini beğenmek ve şımarıklık¸ insanlar arasında da kötü ahlaklar arasında görülen mezmum davranışlardır
Allah¸ adaletli davrananları sevdiği gibi¸ zulmedenleri de sevmez. Allah¸ zalimleri sevmediğini Kur’an’da haber vermiştir.Kur’an’da zulüm olarak görülen farklı davranışlar vardır. Örneğin şirk ve inkar zulüm olarak nitelendirilir.
Kötülük yapmak ve insanlara eziyet etmek de zulüm olarak nitelendirilir. Bunun yanında hak edene hak ettiği şeyi vermemek de bir zulümdür. Hangi tür zulüm olursa olsun¸ Allah bu fiili işleyenleri sevmediğini bildirmiştir.
Bu tür munafık hacılar ancak cahileri kandırıp ve onlara ünderliğini ilan ederler.Bilinki bizim ünderimiz de Hz. Muhammed (s.a.s)dir.Başka önderler bizim kitabımızda yoktur.
Allah katında affı olmayan 3 büyük günah şunlardır.
İsraf yapmak, Emanete hıyanet etmek, İnsanları çekiştirmek (Gıybet etmek), Kaş-göz işaretleriyle insanlarla alay etmek.
Bu tür davranışlar sergileyen kişilere riyakâr veya müraî denir. Riya, kişinin, başkalarının beğenisini kazanmak, şan , şöhret saygınlık ve çıkar sağlamak amacıyla gösteriş için inandığından farklı davranışlarda bulunmasıdır.
Dikat! Cahiil insan anlamaz:
imami gazali buyurdular ki;
Cahil insan edepsiz insandır.
Cahil ne laf dinler,ne söz dinler.
Cahil insan eğitim ile de bir yerlere gelemez.
Cahilerin bulunduğu ortamlarda onlarla tartışmaya girmemek gerekir,
Çünkü cahiller akıllı insanları cehaletleri ile her zaman mağlup ederler..
Cahillerle tartışmayın çünkü ben hiç galip gelmefim.(imami gazali)
Cahil esasında bir birey gibi gürünür
Ama aslında o bir toplum attığıdır.
Her cahil tek başına bir toplumdur
En tehlikeli insan cahil insandır.
İnsanların en fenası,birine ayrı,diğerinede ayrı görünen ikiyüzlü insanlardır..(Hz.Muhammed(s.a.v).
Dünyada insanların en şerlileri ,
facir alimlerdir.
bunlar iki dişli kılıça benzerler bir dişi keser diğer dişi ise acı verir.
Keskin dişi facir alimlerdir,diğer dişi bu alimleri elin altına alan, cahil Hacı denen insanlardır.
böyle kişilerden kaçınmak en efdalidir.
Öyle bir zamandayız ki,Herşey menfaat,şehvet,gurur,giybet ve kendini beğenen bir haldeyiz.Hele 65 veya 70 yaşına gelen bir fasık,munafık hacı ve facir Alimler daha gittikçe kendini kaybetmiş Allah kalbleri mühürlemiş kendine layık görmemiş,ibadetlere layığıyla tadı vermemiş insanları gürüyoruz.
Allah 60 yaşındaki bir insanı cehenneme atmayı haya ederken o domuz gibi herif hiçmi Allahtan utanmiyor.son sözüm 60 yaşından sonra ki,ömür Allah verdiği bir iyilik ve mukaffattır .o fani ömrü Allah yolunda harcamakla yakışır...
(EY ZALİMLER!DİNİNİZ VE İNANCINIZ SİZE,BİZİM DİNİMÎZ VE İNANCIMIZ DA BİZİM OLSUN...)