Mehmed Sıddık ALADAĞ

Mehmed Sıddık ALADAĞ

İSLAM DİNİNDE SEVGİLER GÜNÜ VARMI?

İSLAM DİNİNDE SEVGİLER GÜNÜ
14 şubat putperest hristiyanların bayramı olup ve büyük şirketlerin kazanç sağladığı ve sevgiler günü diye yapılan hediyelerle kazanç sağlamaktadır.

Her hırıstiyanın yaptığı bu hareket müslümananların içine sıçramasına ve müslüman gençleri, kızları, gelinleri ve damatları bu hıristiyan bayramını kutlamaktan zevk alıyorlar.

Ey zavali insan cehennemde de zevk alacakmısın.hıristiyanlar neden senin modana,ürfüne ve adetine katılmiyorda sen neden onlara katıliyorsun. bu kadar mı? Cahil ve zavalısın.

onlar seni beyenmiyor ama sen onlara tapmaktasın ey gaflet içinde börünen ikiyüzlü munafıklar.Allahın sana verdiği iman herşeyden kıymetli ve değerli delğil mi?.

Her evde çoluk çocuk demeden 14 şubat geldi diye hediyeler ve malını harcamaktadır.hıristiyan ve munafıkları güçlendirmektedir bu hesabı mahkeme-i kubrada mutlaka vereceksin.şu hadisi şerifeyi hiç dile almiyormusun.kiminle arkadaş olursan onunla haşır olursun.

Arkadaşın dini neyse senin dininde odur.müşriklerin yaptıkları şeyleri yapmayın ve onlara benzemeyin diye peygamberin buyruğunu unutmuşsunuz herhalde..

Allah'a,peygambere ve ahiret gününe inanan kimse 14 şubat sevgiler gününü kutlamak ona caiz değildir.her ne kadar başka niyetle bu hediyeyi aldım diye bahane görse bile caiz değildir.sen müslümansın hergün eşinle dost ahbabınla sevgiler gününü kutlayabilirsin.

14 şubat bayramın kökeni,Roma katolik kilisesinin inanışına dayanan valentine ismindeki bir din adamı için ilan edilen bir bayram günüdür.Ey müslüman sen neden bu Valentina ölüm gününü kutladığını kafam sana ermedi.neden bu İslam dininde ikiyüzlük yapıyorsun.ikiyüzlü insan munafık alametlerinden bir alamettir.

Bazı kaynaklara göre bu özel günün kutlanma sebebi Hıristiyanlığı seçtiği ve bu inancından vazgeçmediği için öldürülen Romalı Aziz Valentine. 14 Şubat 270 yılında ölen Valentine'nin ölüm günü o günden sonra Sevgililer Günü olarak kutlanmaya başlanmış.

Ey islamın namını taşiyan insan sana ne, bu romalı aziz valetine ölüm gününün kutlamasından.sen valatine yi neden bu kadar büyük ve aziz gürüyorsun halbuki onlar sana dalga geçip aklına,kur'anına ve peygamberine alay etmektedirler.

Ey müslüman sen valantineyi bu kadar büyük göriyorsunda sana ne hakında menfaat verdiğini söylede bu kâinat da şahit olsun.git dedelerini nenelerini ve ölülerine hayır hasanatan bulun.o hediyeyi alana kadar. ölülerine hayırda bulun. fakir ve miskinlere yardımdan bulun. ey beyasız ve hıristiyan sinsini,modasını taşiyan zavalı beşer.

Başka bir kaynakta da şöyle rivayet ediliyor: iki aşık genç varmış ve bunlar gizlice birbirleriyle nikahlandığını hıristiyan halkın duymasıyla bu iki genç mahkemelik olurlar.

Ve papazlar kahinlerin emriyle ikisini veya genç adamın başını kesiyorlar diye bundan bu yana bu iki gençin ölüme mahkum olduklarını, ve daha sonra pişmanlık sebebiyle hıristiyan din adamları bu iki gencin şehit olduğunu beyan ederek o günün bayram ve kutlamayı adet haline getirirler.

Ey müslüman sen delimisin yoksa bilmemezlikten mı?yada bilerek o dini kabul ve meşur görmekten çekinmiyorsun. Aklın var,imanın var,kur'anın var,sen neden dininin emirleriyle bu kadar uğraşmiyorsun. Bu işe bu ikiyüzlülüğe akıl ermiyor ey müslüman..

Başka bir kaynakta da şöyle bildiriyor:Papa Gelasius, O'nun “hayatını Tanrı'ya adamış bir şehit olarak dünyadan ayrıldığını” söyler. 1400'lü yıllara ait kayıtlar Aziz Valentin'in Roma'da Hristiyan bir çiftin evlenmesine yardımcı olduğu için İmparator 2. Claudius'un emriyle kafası kesilerek öldürüldüğünden bahseder.

Ssevgiler günü şuan bir çok ülkede kutlxniyor fakat yahudisi,hırıstiyanı ve müslümanı ayırt etmeden kutluyorlar.ne yazıki müslümanlarda bunlara dahil olmuştur.halbuki sen ne kadar onlara yaklaşırsanda onlar seni kabul etmediğini biliyorsun ey zavalı.

Sevgililer günü fıransada adet haline gelmiş diye bir kaynak da vardır. O kaynak şöyledir:
Sevgililer Günü hangi ülkeye aittir?
Fransa'da 'Aşk Kurası''
Sonuçta Paris gibi en romantik şehre sahip ülkelerden biri Fransa. Orleans Dükü Charles'ın 1415'te Londra kulesine hapsedildiğinde eski sevgilisine gönderdiği aşk mektupları, bugün 14 Şubat'ta gelenek haline gelmiş durumda. Bir başka gelenek ise "Une Loterie d'Amour", yani "Aşk Kurası".

Sevgiler günü yahudi ve hırıstiyanların çıkardığı bir ürf veya adettir.Her kim kime benzemek isterse,onun gibidir ve onunla haşrolunur.
Buna göre,Ey müslümanım diyen ve İslam namıyla müslüman: bu kaynakları okuyun ve ona göre hareket et! Sen müslümansın,yahudi veya hırıstiyan oyununa gelmeyin.

sevgiler günü sana yakışmaz.müslümansan müminsen,senin için her gün sevgiler günüdür.Allaha zikret,kur anla yaşa,peygambere salavat getir ve eşinle hergün güzel bir hayat yaşa o zaman sevgiler günü yaşamış olursun.


Sen müslümansın başında kur an tacı var.avrupa modasından vazgeç.o seni zaten kabul etmiyor ve seni köle görüyor.o senin ve islamın modasına gelmeden sen asla ona gitme.

çocuğuna ve kızınına eşine ve gençlere sahip çık yahudi ve hıristiyanlaşmasınlar.büyük bir sinsi ile bu ümmete oynamaktadılar.haberin olmadan eşin,oğlun,kızın ve komşun yahudileşiyor ve hıristiyanlaşiyir haberin yok...Ey zavalı beyinsiz beşer kendine gel...

Peygamberin doğumu geldiğinde,kandiller geldiğinde vallah hocam bit'attır diyebilirler.Ama yahudi ve hıristiyan bayramları geldiğinde bit'at dır diye hiç kimsenin ağzından duymadım.ve bunun nedeni ise, imanın belirtisidir.inancın habercisi olduğunu ve imanın ne kadar zaif olup almadığını belirtmektedir.

Gelin hep birlikte çocuklarımıza ve kardeşlerimize kur'anı ve islamı anlatalım yahudi ve Hıristiyanlara İslam modamızı anlatalım.cesaret devamlı beşeri başarılı yapar.her can ölümü tadacaktır.bu mektebde beraber başarılı olup ahirete güç edelim..

Bu dünya bir köprü gibidir sen üzerindesin bir gün yıkılıp gidecektir.misafirsin gücüp gidersin.hep birlikte Allahın ipine sarılmak ve Allahın ipini sım sıkı tutmak boynumuza birer borçtur.

Bu ümmet 73 fıkraya ayrılış hadis Peygamberimizin mübarek dilinden gelmiş ve bunu boşuna dememiştir.Gerçekten bu ahir zamanda 73 fıkraya ayrılmıştır.Her cemaat kendini beğenir ve diğerleri dışlamaktadır.

kimse kimsenin dinini ve cemaatini beyenmediğini ve hata bazen cemaatlar ve tarikatçılar bütün müslümanları reddetmekten durmayıp ilahlık ve şirk gafletinde boğup gidiyorlar.öyle bir zamandayız ki,şeyhlerin evliyaların oturdukları taşların ve giydikleri elbiselerine tapmakta olduğunu bizat şahit oluyoruz.

Hiç kimse kimseye tapması,ve önünde eğilmesi dinimizde yeri yoktur.Herkes nefsine tapıp şeytana oymaktadır.Bu anlatıklarım şeyh ve evliyaların reddedilmesi değil ve şeyhler evliyalar elbete vardır.

Rabbimiz bize emri ve kelamı şöyledir: ey iman edenler iyi olanlarla beraber olunuz.alimlerle evliyalarla dost olunuz.bilmeyenler bilenlere tanışsın.şeyh ve evliyaları inkar etmek kâfir olur demesiyle sözümü buradan bitirmek istiyorum.VESELEM.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.