Mustafa Cemal TOMAR

Mustafa Cemal TOMAR

GÜNDEM DOLU VE YOĞUN

GÜNDEM DOLU ve YOĞUN

Televizyon ekranlarına baktığımız zaman gündeme en çok düşen haber " Mahalli İdareler Seçimi"dir. En çok merak edilen konu, hangi parti kimi aday gösterecektir konusudur. Aday konusunda en çok tartışma yaşanan parti kuşkusuz Ana Muhalefet Partisi olan CHP'dir. Ak Parti'de hiç tartışma olmuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genel Başkanı sıfatıyla kimi aday gösterirse Ak Parti paydaşları hemen kabulleniyorlar. Lidere itaat vardır. Bu anlayış biraz da "milli görüş" çizgisinden geliyor. Bir partili, görüş bildirmesi caizdir, lâkin liderin kararına terettütsüz itaat ve teslimiyet vardır. Böylece Parti disiplini oluşmuş oluyor.

CHP' de ise durum tam tersidir. Herkes en az genel başkan kadar bilir, konuşulur. Çok seslilik vardır, herkes özgürce fikir ve düşüncesini söyler. Lâkin parti disiplini zarar görüyor, partide bütünlük sağlanamıyor. O zaman toplum tarafından böyle Parti'ye de güven duyulmamış oluyor. Hal böyle olunca da CHP oyunu artıran bir parti değil, yerinde patinaj yapan bir parti durumuna düşüyor. Patinaj yapması iktidarın şeyhine milletin aleyhinedir. İyi bir ana muhalefet iktidarın yarısı demektir. Bizdeki ise etki alanı sıfır noktasındadır.

Parti demişken sahada en çok görünen parti Ak partiden sonra YRP'dir. Kanaatim odur ki 20 Şubat'a kadar bir hata yapmaz, üç büyük şehirde adaylarını geri çekip Ak Parti'ye destek açıklaması yapmazsa en çok büyüyecek olan parti kuşkusuz YRP olacaktır.

Cumhurbaşkanlık seçimlerinden önce YRP'nin ismi TV ekranlarında hiç telaffuz edilmezken şimdi hangi kanalı açarsanız açın YRP konuşuluyor. Dolayısıylâ en hızlı yükselen parti YRP'dir diyebiliriz. Bunu sol yazarlar da söylüyorlar.

Esas "Milli Görüş"çü biziz diyen SP'nin esamesi okunmuyor. Saadet zihniyetine yakın olanların bir çoğu yaşadıkları şehrin belediye başkan adayının ismini dahi henüs duymuş değillerdir. Sahada hiç bir Saadetliyi göremiyoruz. Bu durumda bu Saadet Partisi hangi akla hizmet ediyor acaba sorusu akla geliyor. Kanaatimce bu partinin oyu bu seçimde "yüzde sıfıra doğru" yaklaşacaktır.

Cumhurbaşkanlık seçiminde de Kılıçdaroğlu'na "Altılı Masa"da destek vermekle en büyük hatayı Karamollaoğlu yapmıştı. Altılı masanın Bilge Başkanı ve ağabeyisi konumundaydı Karamollaoğlı. Farklı bir isim önerebilirdi. Altılı masanın diğer paydaşları ona destek verirlerdi. Türkiye'nin kaderiyle oynadılar doğrusu.

. Hulâsa benimki bir bakış açısıdır. Saadetli milli görüşçü arkadaşlar kızabilir. Bekleyip göreceğiz.

İyi Parti sürekli kan kaybediyor. Son zamanlarda Cumhur İttifakına yakın duruş sergilemesi erimesini hızlandırmıştır. Başta Akşener' e sıcak bakmamıştım. Onun ülke yönetimine umut olamayacağını görenlerdenim, haklı çıkmışız. Hem partiyi disipline edememesi, hem istifaların önüne geçememesi, ittifaktan ayrılması, hem de Cumhur İttifakına yaklaşması partiyi buz gibi erimesine sebebiyet vermiştir. Sağda muhafazakâr, milliyetçi ve liberal oyları bir araya getirememiştir. O zaman bu partiyi, mevcut sistemi idare edenler, Akşener'e kurdurmuştur sonucuna varılıyor.

DEM Partisi bir aparat, bir koltuk değneği partisi görünümündedir. Sistemin çok işine yaramaktadır. Eğer bu parti seçimden önce devreye konulmasaydı Cumhur İttifakı mecliste çoğunluğu sağlayamazdı. İttifak her iki seçimi de kaybedebilirdi. Yeni adıyla DEM partisi sisteme yön verenlere büyük yarar sağlamaktadır. Siyasi yönden bir kırılma oluştuğunda bu parti devreye sokulmaktadır. Keskin kılıç gibi devreye konulduğunda iktidarları ihya da edebiliyor, imha da edebiliyor. İMAMOĞLU bu partinin devreye girmesiyle kazandı, yine bu aparatla İMAMOĞLU gidecektir sanırım.

Benim öngörüm odur ki en çok çalışan parti Ak partidir, arkasından YRP'dir. Başta İstanbul olmak üzere Büyükşehirlerin çoğunu Cumhur İttifakı alacaktır. YRP de en çok yükselen parti olacaktır. En akılcı ve gerçek muhalefet yapan ve çözüm yolları gösteren parti YRP'dir. Bunu liberal ekonomistler ve gazeteciler de farketmişlerdir.

Temennim odur ki halkımız her zaman olduğu gibi, ilim ve irfan sahibidir. Her ne kadar okumuyor, araştırmıyor, olayların perde arkasındaki hakikatleri farketmiyor olsa da ferasetiyle en doğrusunu seçecek, başımıza getirecektir. Netice ne olursa olsun, hayırlı olsun. Layık olduğumuz yönetimden başka bir şey olmayacaktır. Selâm ve saygılarımla...

13.02.2024

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.