NURETTİN YILDIZ'IN, SEYYİD KUTUB HAKKINDAKİ VİDEOSUNA CEVÂBIM :

Aklınızsıra "hamâset" yapıyorsunuz, süslü kelimelerle dolu cümleler kuruyorsunuz ve aslında enâniyet / kibir izhar ediyorsunuz. "Beden diliniz" hiç samimi olmadığınızı isbat ediyor. Prof. Ahmet Şimşirgil'in, Seyyid Kutup hakkındaki iddialarının hiçbirisine cevap vermemişsiniz ; video boyunca, sadece mugalâta yapmışsınız !

Mevdûdî'yi övüyorsunuz, İbni Teymiyye hakkındaki kanaatlerinizi zaten biliyoruz.. Bu silsilenin son halkalarından M.Abduh'a toz kondurmuyorsunuz.. Halbu ki bu üçünün de "sapkın" oldukları, "ehl-i ilim" tarafından şekksiz ve şüphesiz bir şekilde isbat olunmuş iken, bunları kendisine referans edinen ve esâsen hiçbir İslâmî ilimde mütehâssıs olmayan birinin, "tefsir yazmak" gibi muazzam bir mes'uliyeti niçin yüklendiğini ve hangi görüşlerinin tenkid edildiğini açıklamak yerine, "Seyyid Kutub'u kimler sever, kimler sevmez" gibi, "esâs'a istinad etmeyen" bir değerlendirme yaparak, aslında "ortada kuyu var, yandan geç" şeklinde "kaçak" bir tavır sergiliyorsunuz.

Esâs'a geliniz muhterem, esâs'a !...

Seyyid Kutub'u savunma sadedinde, arada târikatlara ve Hükümetimize vurduğunuz "sinsi darbeler" de gözümüzden hiç kaçmıyor !

Bazı videolarınızda Hz. Ebubekir (r.a.), hakkındaki saygısız ifâdelerinize, Fatih Sultan Mehmet ve Sultan 2. Abdülhamid Han hazeratı hakkında yine saygısız ifâdelerinize ve hatta istiskal ve bühtanlarınıza rastladım !

Bu "gizli OSMANLI DÜŞMANLIĞINIZIN" sebebi, Suudi Arabistan'da kaldığınız müddet içinde, Vehhabiler'in tesirinde kalmış olmanız mıdır ?!

Sizin başka videolarınızı da izledim ; hakkınızdaki kanaatim şudur :

Kibir / enâniyet / haset hastalıklarına dûçâr olmuşsunuz.. Sizin gibi insanların, kendilerinde böyle bir hastalığın olduğuna inanmaları da, inandırılmaları da çok zordur. İkinci olarak, samimi değilsiniz ; "tribünlere oynamak / alkış almak" tavrı içindesiniz ; bu sebeple, lüzumsuz belâgat yapıyorsunuz ; bu da zaten kibrinizi hemen isbat ediyor.

Sizi en iyi, Prof. Ahmet Şimşirgil teşhis etmiş ve tam ultrasonografinizi / röntgeninizi / tomografinizi çekmiş ; sağolsunlar.

Çok şükür ki, onun gibi "hakiki ilim adamlarımız" var.. Siz de okuyunuz ve videolarını seyrediniz ; istifâde edersiniz.

Bir de, kendisine karşı kıskançlık hissettiğinizi gizleyemediğiniz merhûm büyük mücâhid târihçimiz Kadir Mısıroğlu'nu okuyunuz ve videolarını seyrediniz ; hem "kâmil insan olmak" hem de "târih" dersleri veriyor..

................

Rasim Duman.
Emekli J.Ord.Astsubay.
13 Temmuz 2024 - Kayseri / Pınarbaşı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.