
Mehmed Sıddık ALADAĞ
İYİLİĞİ SÖYLEYENİN BİR İNSAN HERKESE AĞIR GELİR
İYİLİĞİ SÖYLEYEN BİR İNSAN HERKESE AĞIR GELİR
Burada anlatacağım konu zalimlere çok ağır gelir.Ama çok söyleceğim şey var ama inşaallah yakındır zamanı gelecek söyleriz.
Burada ilk sözüm devlet millet bir oldukça islam ayakta düşmiyecektir.içimizde çok munafîklar var ve bunlar islamın namını kulanmakla hala yeryüzünde dolaşmaktadır.Bu tertemiz kalbli milleti devlete bayrağa düşman yapana izin vermeyin.hele hele o munafıklar çok oyunbaz ve sinsi pilan yapmaktadırlar.
Peygamberimizin bir hadisi şerifle dersimi başliyorum:
Ümmetimin zalim birine Ey zalim demekten korktuklarını görürsen artık onların düzelmesinden ümit kalmamıştır.(hakim rivayet etmiş sahihdir).
islam Dininde 8 esas vardır bunlardan biride iyiliği söylemek kötülüğü menetmek ve Allah yolunda cihat etmek ayrı ayrı esaslardır.(bezzar rivayet etmiştir).
Bunkar insanlara anlatıkça bazen zalimlere ağır gelirim.
Ey ağalar,büyükler,sofiler,hacılar,Alimler,muhtarlar beni savunun demiyorum.
Allahın şeriatını savunun.
Camilerde alış veriş para pul,rüşvet,faiz ve ırkçılık hesabı yapıliyor.sesiz olmayın ki,Allah sizlerin dualarınızı kabul etsin ve günahlarızı silsin.Rahim adıyla size acısın.kandileri camilerden kaldırdılar günah işlemeyi getirdiler.
Vallahi hepiniz sorunlusunuz.İslamı hafife bir oyun hale getirdiler.camilerde kur an sesi yok.zikir sesi yok.sadece dünya kelamı haline getirip yarın gelecek nesilere toplantı yerine geleceğini siz örnek oluyorsunuz.
Allahtan başka ey vallahım yok.
İki yüzlü hasetçilere ve çekmezsizliklere bir saygımda yok..
munafık ve hasetçilere diyeceğimde yok..
Bundandır ben zalime ve munafığa ağır gelebilirim..
islam kılığına girip sofi hacı hocaya denen zalime karşı susup yalakalık etmem...
ben size yalakalık etmesini bilmem..
Sizin gibi de hasetçilik yapmam..
Ben buyum munafığa ağır gelebilirim..
İşime geldiği gibi değil,kur anın gerektiği gibi davranırım...
Kendimi bir halt ve alim veya birşey bilmem...
Ben kur anı sunneti ve devletimi bayrağımı bilirim..
Sizin gibi hem Allaha hemde devlete bayrağa milletime ikiyüzlük yapamam..
Bundandır Ben munafığa ve fasığa ağır gelirim..
Ancak Allahın herkese birbirinizi uyarın farz kıldığı emri söylerim.
Her baskılarınızda susacak değilim..
O köfür ve haddinizi açan zalimlere ders verecek günü beklerim..
ben şeytani inse ağır gelebilirim..
Kimsede de korkmam ve sizin gibi dilsiz şeytan olmam...
Ben zalime ve munafığa ağır gelebilirim...
Çünkü benim size söylediğim Allahın kelamı sizin munafık ve dedikodunuzun terazisini bozar...
Yani Allahın kelamına kurulan her tuzağı bozacak doğrulumuzdur...
O islamı hafif alan ikiyüzlülük ancak sizlere yakışır.
Benim dostluğum sizlere ağır gelir.
Allahın dediği felaket az kaldı
ey islam gülgesine bürünen haddi aşan zalimler...
Unutmayın ben facir alimlere, cahil abidlere ağır gelebilirim.
unutmayın benim dostluğum munsfıklara ağır gelir.
Bu kur'anı senin annen babandan miras almadım Senin bana kızkanman niçindir...
Rızkım annen babandan gelen miras değil hasetçiliğin niçindir..
Beni yaratan Allahtır sen değilsin neden kızkanırsın.
benim dostluğum zalimlere ağır gelir.
ben facir ve cahillere ağır gelirim...
Ey zalim Allahtan başka ey vallahım yok.
boyun eğmedik Allahtan başka kimselere.
ikiyüzlülük,hasetçilik,kızkançlık yapmadık kimselere..
Babalarımızdan dünya mirası değil,hep doğru ve kuran sunneti miras aldık..
Babalarımız zulme boyun eğmedi öğrendik..
İşte bu nedenle zalime ağır gelirim.
Peygamber (s.a.v) buyurdu ki öyle hurrafeler çıktı ki, yapmadıkları şeyi onlar yaptı.Eğer bu hurrafelere şahit olduğunuzda diliyle menedin.
Diliyle gücünüz yetmese,eliyle menedin.bundanda gücünüz yetmese,kalbinle menedin.Bunun dışında kalanlarda hardal tanesi kadar iman yoktur(müslim rivayet etmiştir.)
İşte bu hadisi şerifi uygulamakla size ağır gelirim
Resuli ekrem buyurdu ki bir toplumda günah işlenirse,siz boyun eğerseniz günahkarlara gelecek azap sizide bulacak (ibni hiban sahihinde)diye ses çıkartık bundandır size ağır geliyorum..
Resuli ekremde hadis:ya iyiliği söylersiniz,kötülükte insanlarî uzaklaştırırsınız.Veya Allah size yakın bir zamanda felaket günderir. Sonrada yapacağınız dualarınız kabul etmez.(tirmizi rivayet etmiştir).
Bu hadisi söylemekle size ve sizin gibi Alimletinize ağır gelirim...
İsrail oğularında ilk fitne şöyle girdi;birisi kötülük yapan birisene rastlayınca,Allahtan kork bunu yapma bu sana helal değil der,ertesi gün aynı şeye karşılaşır ona engel olmaz ve bu durumda iyilerde onunla birlikte yer içer oturup kalkarsa,Allah bu adamın kalbini kötülerin ki gibi günaha meyili yapar.
sonra şu ayeti kerimeyi okudu maide suresi 78-81.ben burada kısacık ayetten bir kaç kelam bildirim. Nefislerin kendilerine sunduğu şey ne kadar kötüdür.Allah onlara gazap etmiştir.onlar ebedi olarak azap içinde kalacaklardır.
Eğer onlar Allaha peygambere ve ona indirilene inanmış olsalardı.onları dost tutmazlardı.fakat onlar çoğu yoldan çıkmış kimselerdir.Sonra Resuli ekrem şöyle devam etti;Dikat edin vallahi mutlaka iyiliği söyleyip,kötülükten uzaklaştırmalısınız.zalimin zulmunden alıkoyup,onu hakka çevirmelisiniz.(ebu davut,tirmizi.)
bu hadisi şerifi söylemekle size ve alimletinize ağır gelirim..
Bu hadisi şerifleri Alim denen zatlarınıza verin kendi menfaatleri için okumasın..
işte bundandır ben size ağır geliyorum.
Dostluğum size ve Alimlerinize ağır gelir..
Ama ölünce yada sekaratı mevte dostluğum size hafif gelecektir.Ama dil yok mahsum mahsum pişman olursunuz ama fayda vermez..
Ben menfaat için konuşacak değilim Allahın ve Resulun dediklerini söyliyorum size ağır gelebilir.çünkü Sizi baya sıkiyor diye beni tehdit ediyorsunuz.hoşunuza gidecek veya şeytani bir şey söylersem size hafif gelirim.
Ben sizden menfaat beklemiyorum.
Ben sizden bir ücret istemiyorum.
ben sizden bir miras istemiyorum.
ben sizden olan ilminize kızkanacak değilim.
Ben sizden bilgiliyim demiyorum.
Ben Allahın bana yüklediği mesuliyeti anlatiyorum.
Bundan dolayı size ve alimlerinize ağır geliyorum.
Ben hacı sofuları ve dediğiniz Alimleriniz gibi menfaat olsun dilinize göre anlatayım,örflerinize göre konuşacak değilim.
Ben Allahın verdiği yasaları ve hukuklarını çiğnememesini engeliyorum...
Bundan dolayı dize ağır geliyorum...
birbirlerinize dünya için büyüklenmek için yaratılmadınız.
Kimse ağa değil padişah değil,hepimiz birbirimizi taniyoruz.ancak Allah yolunda yarışınız..
Allah yolunda amel işleyenler ancak hayırlı kimselerdir.Allaha yünelen ancak ağadır.padişahtır.Bu dava dadece bana değil hepimize gelmiştir.birbirimize yardımcı olalım.
Ey gençler benim için Allah yolunda sizler önemlisiniz.Allah ve Resulu için anne babanın bitatına karşı engel olun..
şahit olduğumuz tanıdığımız çok insanlar öldü.onlar belki günahlarla belkide sevablarla dünyayı terkettiler.nice zorbalar nice zalimler dünyayı terkettiler.
Bir alim veya yaşlı dünyaya sarıldığını şahit olursanız çekinmeyin uyarın dünyaya dalan kişileri uyarmak size cihat yazılır.Rabbinizi savunun ki,kiyamet gününde Allah da sizi savunsun.
Ey gençler Resuli ekrem en çok sevdiği gençlikte ibadet etmekdir.bu kötü zamanda camiler süslü püslüdür ama halis müslümanlar o camilerde yoktur.orada bulunanlar dünya kelamı alışverişi konuşmaktadırlar.
bunları söyledim diye beni telefonda arayanlar oldu.
beni yeryüzünde barındırmiyacak hale geldiler..
Bu yeryüzü Allahın bir ayetidir.tabusudur.Allahtan başka kimsedende korkulacak değilim.Allah bu canı verdiyse ölene kadar bu davayı haykıracak ve zalimin terazisini bozacaktır..
Bir kişi camide luzumsuz dünya kelamı konuştuğu zaman onun ağzında kötü bir koku çıkar melekler rahatsız olur.Allah bu sebeble o topluma bela günderir.duaları kabul etmez.bütün yaptığı ibadetler boşa gider.
son sözüm Kiyamet alametlerinden biri de
camiler söslü püslü ama içinde gerçek bir ibadet ve bir mümin yoktur.
ısraflar çok olacaklardır.en çokta camilere büyük ısraf vardır.Bu ısraf nedeni ise; gösteriştir,gösteriş kardeşlerim.
(MEHMED SIDDIK ALADAĞ.03/03/2025)