Mehmet Emin PARLAKTÜRK

Mehmet Emin PARLAKTÜRK

GÜNEŞ GİBİ HER GÜN HAYATA YENDEN BAŞLA!..


Güneş her gün yeniden doğar. Her gün hayat yeniden başlar. Madem öyle, sen de her gün hayata yeniden başla!..

Görmüyor musun; Güneş her gün aynı yerden doğmuyor! Farklı bir mekandan, farklı bir açıdan, farklı bir mesafeyle doğuyor. Hiçbir günü rutin değil Güneşin, hep değişken... Hiç durağanlık yok, hem farklı hem hareketli... Dikkat et, hiçbir zaman aynı yerde sabit durmuyor Güneş(13/2; 21/33; 31/29; 35/13; 36/38,40; 39/5...vd.).

O halde, sen de her gün dünyaya yeniden doğ Güneş gibi ve hayata yeniden başla! Rutinini değiştir artık, dünkü gibi yaşamayı bırak! Bugüne farklı bak. Çünkü sen, bugüne farklı doğdun. Bakış açını değiştir. Çünkü dün baktığın açı, bugün çoktan değişti. Dün dünde kaldı, bugüne dair yeni şeyler öğren, yeni şeyler söyle, yeni şeyler yaz. Düne göre bugün yeni şeyler oku, yeni şeyler işit! Olmasın günlerin birbirine eşit!

Biraz da kainat kitabını oku! O sana çok şeyler anlatacak. Okumasını bilirsen sana çağ atlatacak. Tıpkı güneş gibi her gün sen de farklı doğarsan, hayata farklı açılardan bakarsan, ufkun genişleyecek, hiç görmediğin yerleri görecek, bilmediğin hakikatlere ulaşacaksın. İşte o zaman, güneş gibi çevreni aydınlatacak ve ısıtacak, güneş gibi insanlara hayat vereceksin.

Unutma, her yeni güne uyandığında, dünyaya yeni doğmuşun gibi düşün, şükrederek başla bu yeni hayata. Çünkü uyku, küçük ölümdür. Bu sebeple her sabah yataktan şu duayı okuyarak kalk: "Elhamdülillah ellezi ahyânâ ba'de mâ emâtenâ ve ileyhi'n-nüşûr = Bizi öldürdükten sonra dirilten (bize yeniden hayat veren) Allah'a hamdolsun, sonuçta huzurunda toplayacak O'dur." (Buhari, Daavât,7).

İşte o zaman göreceksin ki, hayatın gerçek sahibi sana yeni kapılar açacak, yeni imkanlar sunacak, dahası, hayatın çekilmeyen çilesi bitecek, omuzlarına binen tüm ağırlık hafifleyecektir. Hatta yaşamaktan zevk alacak, ölümden de hiç korkmayacaksın. Yeter ki, O'nun yoluna baş koy, sadece O'nun için yaşa, O'nun için öl! (64/16).

Çünkü, bizim hayatımız da mematımız da Âlemlerin Rabbi olan Allah için değil mi?! (6/162).

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.