BU İNSANLAR NE YAPSIN

Bütün dünya da olduğu gibi Avrupa'da bir ekonomik kriz var. Bu bir realite.
Artık çok gurbetçi ülkesine ancak iki senede bir gidebilir oldu.

Sağolsun THY biletleri astronomik hale getirince biletler el yakar hale geldi.

Dört kişilik bir aile, eğer bileti sekiz on ay evvel almamışsa, ortalama ödeyeceği fiyat 2500€.
Üstüne birde 1000€ Türkiye de kiralayacağı arabaya ödeyeceği parayı düşünürsen hesap kitap kendiliğinden ortaya çıkıyor.

Allah uzun ömür versin gurbet ve gurbetçi Reisin yada AK Partili yetkililerin aklına ancak seçim zamanı geliyor. Bugün o gurbetçi oyları olmasaydı o koltukta Saadet partili "kılıçtaryan" oturuyordu.

Hemde yurtdışındaki Ak partili seçmen Türkiye deki emekli AKP liler gibi zam verirsen oy var diyen cinsinsin insanlar da değiller.

Burada ki seçmen evine 100-150 km uzaklıkta ki seçim merkezlerine iş yerlerinden izin alarak vatan millet sakarya diyerek 150 km git 150 km gel toplam 300 km lik yol teperek oy vermeye gidip gelen vefakar ve cefakar insanlar.

Her iyiliğin mutlaka bir bedeli vardır ya, gurbetçinin ödülünüde her yıl THY zam üstüne zam yaparak ödüyor.

Bu gurbetçi insanı öyle insanlar ki ülkem kurtulursa bende şu gurbet belasından kurtulurum diyen insanlar.

İşte bu yüzden artık gurbetçi uçağa binemez hale geldi.

Üç beş kuruş tasarruf ederim düşüncesi ile izin mevsimlerinde ortalama 2500 km lik çile ve gurbet yollarına düşüyorlar.

Hollanda dan, Belçika dan yola çıkan bir insan için ortalama 3500 km bir yol oluyor.

Almanya, Avusturya, Slovenya, kimisi Macaristan kimisi Hırvatistan, Sırbistan ve Bulgaristan olmak üzere bir sürü ülke geçerek ülkesine ancak ulaşabiliyor.

Yollarda can verenlerimi ararsın, ömür boyu sakat ve yatalak kalanımı ararsın. Yoksa Türkiye ye varınca aha keklikler düşdü diye soyulanlarımı ararsın.

Arkadaş...
Ne kadar acı değil mi?
Şu kadar gavurun ülkesini geçip gidiyorsun da aklına gelmeyen işler senin kendi ülken de güya müslüman olan senin ülkende başına geliyor.

Sakın bana kimse yalan demesin. Sakın iftira atıyorsun demesin.

O kadar ülke geçiyorsun bu kadar ülke içerisinde yol ve can güvenliği en tehlikeli olan ülke Türkiye. Yazsam anlatsam ciltler dolusu kitaplar olur.

Yunan gavuru dediğiniz ülkede yol emniyeti müslüman ülke dediğiniz Türkiye'den çok daha iyi. Bunun yüzlerce örneğini anlatmak mümkün.

Bakın...
Mesela bir somun ekmek Atina da kaç drahmi? Diyelim ki 1 drahmi. Türkiye Yunanistan gümrüğü olan İpsala da bir drahmi.

Meselâ Edirne de 2 lira olan ekmek varın bakın ki kapıkulede 20 lira. Biri müslüman biri ortodoks.

Motorla gelip elinde ki buji ile arabanın camını kırıp çalınan pasaportlar, çalınan yol harçlıkları, soygun yapmak için kasten arabası paramparça edilen kimsesizler.

Dört günlük izini zehir zıkkım edilen, yurtdışında yabancı, Türkiye'de Almancı olan gariban insanlar. Acı acı hikayeler.

Hatırlayın geçen sene zorla tekne turuna katılmadığı için Antalya da 25 kişinin saldırısına uğrayan demir çubuklarla dövülen gurbetçiyi.

Bu insanlar kime gitsinler? Sorunlarını kime anlatsınlar?

Bu sorunların bazılarını sayın Oğuz Üçüncü beye ben yazdım.
Sonuç nedir? Kocaman bir sıfır.

Amma lakin gurbetçimisin o zaman öl gitsin. Sen zaten her türlü zülme müstehaksın. Zaten Türkiye ye gelmeyin demiyorlar mı? Çünkü bu ülke sadece onların. Sen ancak döviz bürosusun.
Acı ama gerçek bu. Bakış açısı bu.

Bu hafta Hannover' den yola çıkıp İstanbul girişinde mola verirken arabası paramparça edilip soyulan bir gurbetçi kardeşimizin feryadını izleyince elim ayağım döküldü bir hoş oldum, hüzünlendim, ağladım.

Yazıklar olsun.
Sizleri alemlerin Rabbi olan Allah'a havale ediyorum.
Bir hatamız kusurumuz varsa affola.

Selam ve dua ile

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.