Midyat festivale doyacak

Midyat festivale doyacak

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, Midyat Kaymakamlığı ve Midyat Belediyesi destekleriyle “3.Uluslararası Midyat Kültür ve Sanat Festivali” düzenleniyor.

Mardin Haber - Kentin her sokağını şenlik alanına çeviren ve 3 sürecek olan etkinlikler ile birbirinden ünlü sanatçıları, kentin eşsiz tarihi sokaklarında ve binalarında vatandaşlar ile buluşturan Midyat Belediyesi, on binlerce insanın katılımı ile görsel şölene dönüşen festivalin startını 6 Eylül Cuma günü verdi.

Midyat 3.Uluslararası Kültür ve Sanat festivaline Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Mardin Milletvekili Sayın Faruk Kılıç ve çok sayıda kişi katıldı.

Saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Midyat’ı tanıtan fimler gösterildi, festival ile ilgili konuşmalar yapıldı.

Programa ayrıca; Adalet Bakanı eski Yardımcı ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, Vali Yardımcısı Hasan Kurt, Müftü Ergün Bulunmaz, Mor Gabriel Manastırı ve Turabdin Metropoliti Samuel Aktaş, Ezidi Kanaat Önderi Binno Demir, Süryani Mor Gabriel Manastırı Vakfı Başkanı Kuryakos Ergün, Gaziantep Marev Adına Masum Altunkaya, Kamu Kurum ve Kuruluşları Amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları Yöneticileri ve vatandaşlarımız katıldı.

HÜDAPAR İl Başkanı Çevik’ten Midyat Kültür ve Sanat Festivaline eleştiriFestival kapsamında yerel sanatçılar sahne alacak, el sanatları sergilenecek ve yöresel lezzetler ziyaretçilere sunulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.