Tepkilerin odağındaki Doç.Dr. Cihat Kısa, Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Din Psikolojisi Anabilim Dalında Öğretim Üyesi olarak çalışıyor.
Doç.Dr.KISA, öğrencilere verdiği bir konferansta, Hz.İsa (a.s) ve Annesi Hz.Meryem hakkında bilgiler verirken şunları söylüyor:
"Şimdi bu İsa'ya atfedilen bir şey vardı... 'ilk taşı günahsız olan atsın'. Biliyorsunuz değil mi hikayesini?"
Ve devam ediyor:
Bir tane yaşlı kadıncağız. O bırakmamıştır. Taşı bir sallar. Vuramaz. Sağından geçer. Tekrar eğilir, taşı alır. Bir daha sallar. Solundan geçer. Üçüncü defa... Bak üç önemlidir. Hani teslisten önce teslis var zaten. Eğilince, İsa der ki, 'Yeter anne! der. Taş atan kim?
Öğrenciler: Meryem mi?
Cihat Kısa: Hah, 'Sen de der, ben küçükken beni bırakıp bir yerlere gidiyordun' der.
Yani aslında, hani biz anlatıyoruz 'babasız doğdu, mabasız doğdu' da bir de o çocuğun dünyasından bakın babasız doğmaya. Bu, aslında bize anlatılmayan bir hikayedir.
Bir öğrenci: İşte o kısmı yalandır!
Cihat Kısa: Bilemem! Ama çok önemli bir cümledir. 'Sen de ben küçükken beni bırakıp bir yerelere gidiyordun' der."
Basından aldığım anlatımın özeti bu. Şimdi soralım:
Felsefeci olan Doçent, bu hikayeyi anlatırken kimi ve hangi kaynağı referans alıyor?
Kur'an ayetlerinde "iffet" timsali olarak gösterilen Hz.Meryem için, -velevki Yahudi veya Hıristiyan kaynaklarından bu bilgileri aktarmış olsun- bu hikayeyi anlatmakla neyi amaçlıyor!? Doğru bilgi kaynağı olarak Kur'an ona yetmiyor mu?!
Ayrıca, neden tek taraflı bilgi vermekle iktifa edip doğru bilgiyi vermeyi gereksiz görüyor? Kafaları karıştırıp gencecik beyinlere şüphe ilka etmekle neyi amaçlıyor?!
Müslümanların kabul etmediği bilgileri ve kaynakları mahallemizde satmaya kalkan bu salyangoz meraklısı Doçent'e, başta YÖK olmak üzere ilgili mercilerin hak ettiği dersi vereceklerini ve gerekli müeyyideyi uygulayacaklarını umuyor ve bekliyorum.
"Akademik özgürlük";
Yalan yanlış bilgileri aynen aktarmak değil, bilgi havuzundan süzüp doğru bilgileri çıkararak toplumu aydınlatma görevi ve hem yeni hem de faydalı tezlerle bilim dünyasına katkı sunma eylemidir.