Mustafa Cemal TOMAR

Mustafa Cemal TOMAR

HER ŞEY MUCİZEDİR

HER ŞEY MUCİZEDİR

Bütün mükevvenatı yoktan ver eden, varlığından haberdar eden, Vahid olan. Her şey ona muhtaç lâkin hiç bir şeye muhtaç olmayan, doğmayan- doğurulmayan, hiç bir şey ona denk gelmeyen, her şeye kadir olan... Yüce Allah Teâlâ'ya sonsuz hamd-u senalar olsun.

Alemlere rahmet olarak gönderilen, hatem-ul Enbiya olan bütün insanlığı şereflendiren; başımızın tâcı, gönlümüzün sultanı, Peygamberimiz efendimize de salât ve selâm olsun.

Yeryüzünde ve gökyüzünde zerreden-kürreye her ne varsa kendi lisanlarıyla Allah Teâlâ'nın varlığını ve birliğini haykırmaktadır. Akıl sahibi olan insanlar biraz tefekkür ettiklerinde eserden müessiri idrak etmeleri mümkündür. Kâinatta var olan ne varsa mercek altına alıp incelendiğinde muhteşem bir plân, muazzam bir tasarım, eşsiz bir sanat eseriyle karşı karşıyayız. Bilim ve teknolojide ne kadar ileriye gidilirse gidilsin, insanoğlunun acziyedi o derce ortaya çıkmaktadır. Bir çok bilim insanı bilim yolunda yaptıkları araştırma ve inceleme sonucunda kendilerine tahkiki imam nasip olmuştur. Keşifler yapıldıkça yeni bulgulara varıldıkça kainatın muhteşemliği daha iyi kelfedilmiş oluyor.

Bazıları bilim ve teknolojiyi kullanarak inkarlıklarını artırıyorlar. Böyleleri de elbette vardır.

. Kur'an'ı Kerim'de "Neml Suresi" var. Neml karınca demektir. Biraz karınca alemini araştırayım dedim. Bazı bulgular elde ettim. Paylaşmak isterim: Karıncalar üzerine uzmanlaşan AntWeb isimli site karıncaların biyokütlesi ile insanlarınkinin eşit olduğunu gösteren bazı araştırmalara dayanarak basit bir matematiksel işlem yapıyor: Dünya üzerinde 7.077.551.385 insan olduğu ve bunların ortalamada 150 libre (68 kg) olduğu varsayılırsa, toplam biyokütle 1.061.632.707.750 libre çıkıyor. Bir karıncanın kabaca 1.5 miligram kütleye sahip olduğu gözetilir ve insan ile karınca biyokütlesi birbirine eşitlenirse, basit bir bölme işlemi Dünya üzerinde 321.035.624.829.901.000 adet karınca bulunduğunu gösterir.

PNAS adlı bilimsel dergide yayımlanan çalışmada araştırmacılar, dünyada 20 katrilyon karınca olduğunu tahmin etti. Bu durum, dünya nüfusunun 7,8 milyar olduğu düşünüldüğünde kişi başına 2,5 milyon karınca düştüğü anlamına geliyor

Sadece karınca dünyasına bir baksak muhteşem bir mucize ile karşı karşıyayız. Bu kadar çok olan karıncalara hayat ortamı hazırlayan, onların rızkını var eden ve diğer canlı türlerinin rızkını halk eden Yüce Rabbimize, sığınmak, yüceliğini tesbih etmek, acizliğimizi idrak edip kulluğuna layık olmaya çalışmak gerekmez mi? Bütün canlıların rızkını veren şüphesiz ki yüce Allah Teâlâ'dır. Bize on tane karınca teslim etseler onlara bakamayız, rızıklarını te'min edemeyiz. Cenab-ı Hak, Hud suresi 6 ayeti Kerimesi'nde; -Subhânehu ve Teâlâ-; her canlının yeryüzünde karar kılacağı yeri de nerede öleceğini de bilir. Her hayvanın rızkı, karar kılacağı ve öleceği yeri apaçık yazılıdır. O da Levh-i Mahfuz`dur. Buyurmaktadır.

Dünyada yaşayan milyondan fazla türe sahip olan canlıların rızkı bizim yetkimizde olsaydı inanın canlıların çoğunu açlıktan öldürürdük.

Sivrisineklerin mucizevi yönü de bambaşkadır. Sivrisineklerin duyarlılığı, insanlığa sağladıkları faydayı, teknik donanımları, besinlerini buluş stratejileri, gözlerindeki mercek sayısı, çeşitliliği harikuladedir. İnsanoğlu son teknik imkânlarla değil bir sinek, bir sinek kanadı bile yaratamaz. Cenab-ı Hak Bakara Suresi'nde; 26 - Muhakkak ki Allah bir sivri sineği, hatta daha üstününü misal getirmekten çekinmez. İman edenler bilirler ki, o şüphesiz haktır, Rabb'lerındandır. Ama küfre saplananlar: "Allah böyle bir misal ile ne demek istedi?" derler. Allah onunla birçoklarını şaşırtır, yine onunla birçoklarını yola getirir. Onunla ancak o fasıkları şaşırtır.Buyurmaktadır.

Mükevenetta her ne varsa bizler için bir mucizedir. Teknoloji bilime bağlı geliştikçe aslında Rabbimize karşı acizliğimiz daha çok ortaya çıkmaktadır. Tabiattaki yaratılanları teknik olarak taklit etmeye çalışıyoruz. Benzerini yapmamız asla mümkün değildir. Örneğin insan vücudundaki böbrek ile son model diyaliz makinesini yanyana bile koyamazsınız. Robotlarla insanı eşitliyemezsininiz. İnsan beyniyle yapay zekâyı kıyaslayamazsınız. Acizlik sıfatı yaratılan varlıklara mahsustur. Yaratan asla aciiz değildir. Her şey fanidir. Baki olan yalnız Allah Teâlâ'dır.

Kısaca düşünen, akleden insanlar için mükevvenatta ne varsa bize somut olarak gösterilen mucizelerdir. Aciz olan bizlere düşen görev Rabbimize halis bir kul omak, buyruklarına teslim olmak, O'nun yüceliği karşısında secdelere kapanmamızdır. Rabbimiz bizleri halis kullarından eyleyip, kâmil müslümanlardan eylesin. Günahlarımızı affedip Ebrar kullarıyla beraber bizleri vefat ettirsin inşallah. (Amiin). Selâm ve Dua ile...

27.05.2024

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.