Mustafa Cemal TOMAR

Mustafa Cemal TOMAR

GÜNDEME DAİR GELİŞMELER

GÜNDEME DAİR GELİŞMELER

Döviz yukarıya doğru tırmandığı gibi, altınn da daha hızlı yukarıya doğru tırmanmaktadır. Maaş günü 1.000 doların serbest piyasadaki değeri 32.580 lira idi. Şimdi ise 34.000 liraya yaklaştı. 5 gün içinde paramız 1.500 liraya yakın döviz karşısında değer kaybına uğradı. Bu değer kaybı seçimden sonra hızlanmaya doğru devam edeceğine dair senaryolar mevcuttur. Şurası bir hakikattir ki; seçimden sonra işler sarpa saracağı bellidir. Ekonomik yönden işler iyiye doğru gitmeyeceği bellidir. Yeni zam furyası oluşarak enflasyon tırmanışa geçecektir.

Son bir kaç gün içinde bankalardan gelen mesajlarda faiz yüzde beşin üzerine çıkmıştır. Böyle giderse faizler yüzde onu bulacaktır. Bunlar hayra alamet değildir. Tabi bu olumsuzlukların sadece sebebi hükümettir diyemeyiz. 2024 Ocak ayında milyon dolarlık zenginler 25 bin kişi daha artış göstermiş. Demek ki mevcut sistemi kullanarak üretmeden zengin olanlar da çoğalıyor. Birilerinin üretmeden zengin olması binlerce kişinin de iflâsını beraberinde getiriyor.

Diğer taraftan diyaset alevlendi, seçime sayılı günler kaldı, yerel yönetimler el değiştirecek, bazı yöneticiler tekrar kazanırsa koltuklarını koruyabileceklerdir.

Bu seçimde ben şahsen büyük bir süpriz beklemiyorum. Başkanlar ve muhtarlar değişse bile reform düzeyinde değişiklik kimse beklemezsin. Yüzeysel değişimler olabilir, o da fazla bir mana ifade etmez.

Ekonomi iyi gitmese bile gene iktidar partisi en yüksek oyu alacak görünüyor. Muhalefet partisinin iktidar olma niyeti yok. Bana göre ana muhalefet partisi iktidara gelse aynı düzeni devam ettirir, iktidar partisinin dini anlamda yaptığı olumlu icraatları ve kazanımları kaldırmaya çalışır. Atatürkçülük maskesi altında,dini siyasete alet etmeme adına, cumhuruyet ve lâiklik argümanlarını kullanarak dindar insanlarla uğraşmaktan başka bir dertleri yok.CHP'lilerin. CHP Yerel seçimlerde yıllardan beri iktidarda olmasına rağmen tarih yazamadı. Ekonomiyi nasıl düzelteceklerine dair ekonominin kitabını yazamadılar.

. Halkın derdine derman olacak reçeteyi milletin önüne koyamadılar. Böyle bir muhalefet iktidar kadar yapılan yanlışlardan sorumludur. Muhalefet dediğin iktidarı denetler, yanlışları ortaya kor, çözüm önerileri sunar, seçimlerde iktidarı devirir, yeni bir umut olur milletine. Biz bu özellikleri hiç ve hiç göremedik muhalefet partilerinden. O zaman iktidar keyfi yönetime geçer, keyfi yönetim devleti zarara uğradır, adalet eksik kalır, ekonomi zarar görür, halk mutsuz ve umutsuz olur, devletin kurumları zayıflar, dev ülkelerle yarışacak durumdan geri kalınır, büyük ülkelere yem olunacak duruma düşülür. Düşmanların ayak sesleri duyulur hale gelinir. Paranın itibarı olmaz. Yabancı sermaye ülkeyi hızlıca terk etmeye başlar. Üretmeden tüketim olur. Milletin ve devletin borcu ayyuka çıkar. Faizler tavan yapar, iflaslar yaygınlaşır. Diplomalı gençlerin işsiz kalması söz konusu olur, zenginler daha zengin, fakirler daha fakir olur. Milli ve manevi değerler önemsenmez hale gelinir, halkın çoğunluğu, bir proje üretme yerine karnını nasıl doyuracağı derdine düşer. Gençler mutsuz ve umutsuz olur, geleceğe dair hayaller kurmak yerine gününü kurtarma peşine düşerler. Evlilikler azalır, buna mukabil ahlâksızlık artar. Boşanmalar artar, aileler çöker. Fabrikalar boşalır habishaneler dolar, üretim azalır, eğlence mekanları artar, camilere gençler gelmez olur, insanlar hep gergin olur. Herkes kendi derdine düşer. Arkadaşlık dostluk azalır, gençler, hayatlarının baharında saç ve sakalları ağarır, doğum oranında hızlı düşüş olur, nüfus yaş ortalaması sürekli yükselir. Suçlular suçsuz, suçsuzlar suçlu hale gelebilir.

Yönetim bozukluğu doğayı da bozuyor. Ben aslında memleketimi anlatmıyorum, dünyadaki bozuk düzenlerin meydana çıkaracakları sonuçları anlatmaya çalışıyorum. Evet bozuk yönetim mevsimleri değiştirmiş, kış eski kışa benzemir, yaz eski yaz gibi olmuyor, meyvelerin, sebzelerin tatları da eski doğallık özelliğini taşımıyor artık. Genetiğimiz bozulmuş vaziyettedir. Dünya'nın kimyası bozulmuştur. Bir şeyi bozmak kolay, tamiratını yapmak zordur. Bir camiyi bir yılda inşa edemezsin ancak bir saniyede yıkabilirsin. Aynen bunun gibi bozulan nesli düzeltmek asırlar alır, bozulan doğayı eski haline dönüştürmek nerde ise imkansızdır.

Yukarıda bahsettiklerim zaman zaman siyasiler tarafından seçim dolayısıyla değişik platformlarda dillendirseler de gerçek iktidar sahipleri duymamazlıktan geliyorlar. Gündemi başka mecralara çekiyorlar.

Milletimiz sağduyuludur, kendisine uyan yöneticiyi seçecektir. Başımıza ne musibet gelirse kendi ellerimizledir. Kimseyi kıınamaya kırmaya gerek yoktur..Seçimlere az gün kaldı. Herkes gibi ben de seçim sonuçlarını merak ediyorum. Bu seçimlere katılımın az olacağını, favori parti YRP olacağını düşünüyorum. Yazılarımı takip eden, okuyan buradaki arkadaşlarıma selâm ediyorum. Görüşmek üzere...

20.03.2024

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.