Mustafa Cemal TOMAR

Mustafa Cemal TOMAR

"GÖZ ARDI EDİLEN GERÇEKLER" ADLI KİTAPLARIM

"GÖZ ARDI EDİLEN GERÇEKLER" ADLI KİTAPLARIM

Bir sene boyunca hemen hemen her gün bir kaç saat çalışmak üzere siyasi, dini, sosyal ve entellektüel konularla ilgili yazdığım yazıları derledim, toparladım ve kitap haline getirmeye karar verdim. Yaklaşık üç ay önce internet ortamında yazılarımın kitap haline dönüştürülmesi için basın yayın kuruluşlarıyla irtibata geçtim. Görüşlerini aldım. Maliyet hesaplamaları yaptırdım. Samsun'da matbaalarla görüşmeler yaptım. Niyayetinde bu iş için Ankara'ya gitmem gerektiğini anladım. Bir çok yayın kuruluşuyla birebir görüştüm. Nihayetinde Ankara Kızılayda bulunan Vova Yayınları'yla birebir görüşmeye karar verdim.

Fevzi Çakmak 2 sokak 40/17 Kızılay- Ankara adresinde bulunan Vova Yayınlarının yöneticisi Süleyman POYRAZ ile birebir tanıştım ve görüştüm. Yakın ilgi gösterdiler. Yaptığı açıklamalarla güven verdiler. Böylece Vova Yayıneviyle yazılarımın kitap haline dönüştürülmesi konusunda kararımı verdim. Yazılarımı Whatsap aracılığıyla Vova Yayınevine teslim ettim. Yayınlama süreci içinde Yayınevi yöneticisi Süleyman POYRAZ Bey en küçük ayrıntılara kadar benimle paylaşarak, editörleriyle temas kurarak süreci yönetti. Niyayetinde, "Göz Ardı Edilen Gerçekler"

adı ile Cilt-1, Cilt-2, Cilt-3 isminde üç ayrı kitap çıkmış oldu. İlk defa böyle bir durum yaşadığım için mutlu olduğumu söyleyenbilirim. Bana bu günü yaşatan Yüce Rabbime sonsuz hamd-u senalar olsun. Peygamberimize salât ve selâm olsun.

Ayrıca bu yazı çalışmalarımda desteğini, katkısını ve yol göstericiliğini esirgemeyen, bu eserin meydana gelişinde emeği geçen, başta edebiyatçı-eğitimci- yazar Selim EROĞLU Hocama, rekor sayılabilecek bir hizmet yılına imza atarak 47 yıl sınıf öğretmenliği yaparak bize örnek olan ve her defasında beni yazmaya teşfik eden Mehmet KIRCA Hocama, her vesile ile bana destek veren, değerli dostum ve köylüm Kurra Hafız Ankara Hacı Bayram Cami-i İmam-Hatibi Nuri AYDIN Hocama, Tonya İmam- Hatip Lisesi'nden sınıf arkadaşım, Muhammet GÜNAYDIN kardeşime, yazılarıma herhangi bir sansür uygulamadan ve bir yıl boyunca yayımlayan "Serhat Haber'e, ayrıca beni sosyal medyadan takip ederek, yazılarımı okuyarak destek veren herkese ve nihayetinde kitapların basımını gerçekleştiren VOVO YAYINLARINA çok çok teşekkür ederim. Allah Teâlâ cümlesinden razı olsun.

Geç de olsa böyle bir yazı hayatına katılmak insan için önemlidir. "Zararın neresinden dönersen kârdır." derler. Ömrümüz olursa aynı minval üzere yazmaya devam edeceğim inşallah. Ünlü yazarlar bizden çok daha mahir insanlar değil. Söz uçar yazı kalır. Faydalı ölmez bir eser bırakarak dünyadan gitmek gerekir. Rasulullah sav'den nakledilen bir Hadis-i şerifte; Ebû Hüreyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

“İnsan ölünce, üç ameli dışında bütün amellerinin sevabı kesilir: Sadaka-i câriye, kendisinden istifade edilen ilim, arkasından dua eden hayırlı evlât.”

Bu üç unsurdan birinin içine en azından dahil olmayı çok murat ediyorum.

Yetiştiğimiz çevre, eski muallimlerimiz, mahalle baskıları, maddi imkansızlıklar, öz güven eksikliği, eleştiriye maruz kalma korkusu, okuyucu bulamama endişesi, düzgün cümle kuramama beceriksizliği gibi nedenlerden dolayı yazı hayatına bir türlü adım atamıyoruz. Arkan yoksa çok güzel de yazsan kimse dönüp bakmaz.

"Sonra kendinden büyük işlere girme" sözünü sürekli söyleyip dururuz. Bu tür baskıcı anlayışlar bizi hep arka plâna itmiştir. "Sen de onlar gibi yaparsın, hatta daha iyisini yaparsın, yapabilenlerden ne eksiğin var, yaptıkça daha iyisini yapabileceksin, aydınlığa daima karanlıktan çıkılır, doğrularımdan az, yanlışlarımdan çok şey öğrenirim" dense, arka plâna atılanlar ön plâna alınsalar ne muhteşem eserler ortaya çıkacaktıt! Bir bilseniz!!!

Teknik bilgilerin tamamına vakıf olsak da hiç bir işe ilk başladığımızda profesyonelce başlamış olamayız. Önce işin çırağı, sonra kalfası, sonra ustası sonra da o işin duayeni oluruz. Doğanın yapısına da uygun olanı budur. Bir işin uzmanı diğer bir işin çırağıdır. Bu böyle bilinmelidir. Günümüzde yazılı kaynaklar çok önemlidir. Beynimizin sağlıklı olmasını istiyorsak ve dolayısıyla bilgimizi artırmak, geliştirmek, bilgilerimizin belleğimize daha iyi kaydetilmesini istiyorsak okuma-yazmayı beraber yürütmemiz lâzım. İmlâ kurallarına takılıp kalmayalım, noktalama işaretleri prangamız olmamalı, " Kalemle yazmayı öğreten O'dur" ayeti kerimesi yazmanın ne derece önemli olduğunu vurgulamaktadır sanırım.

Değerli sayfa arkadaşlarım: Kitaplarım internet ortamında satışa sunulmuştur. Dileyen kardeşimiz linkleri tıklayıp gerekli bilgilere erişebilir, satın alır ya da arkadaşına tavsiye edebilir. Şimdiden ilginize teşekkür eder, selâm ve saygılarımı sunarım.

https://magaza.vovakitap.com/goz-ardi-edilen-gercekler-cilt3-mustafa-cemal-tomar

https://magaza.vovakitap.com/goz-ardi-edilen-gercekler-cilt2-mustafa-cemal-tomar

https://magaza.vovakitap.com/goz-ardi-edilen-gercekler-cilt1-mustafa-cemal-tomar

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.