Kalp iman ile tanışmazsa aslan dan, kaplan'dan, timsah'dan daha vahşi olur. O zaman o kişiyi ne kanun zapt edebilir ne yasa ne polis ne jandarma.
Ama iman ile müşerref olan kalp ise karıncayı dahi incitemez.
Denizli hapishanesinde katil canilerin içine düşen bediüzzaman hazretleri, üç dört kişiyi öldürmüş o katillere iman hakikatlerini anlatınca o insan öldürmekten çekinmeyen katiller karıncayı incitmekten çekinir hale gelirler.
İşte iman böylesine kıymetli bir hazinedir.
Batı sadece Osmanlı yı yıkmakla kalmadı kocaman bir medeniyeti de yıktı.
Laik düzenle yetişen güruh ise ne gavur olabildi nede tam manasıyla müslüman.
O osmanlı ki, leyleklerin göçdükleri güzergahlara vakıflar kurarak kanadı kırılan leylekleri tedavi edermiş.
Ordusu batıya sefere çıkan o osmanlı, geçtiği güzergahta ki üzüm bağlarından yediği üzümün parasını dalına asarda öyle devam edermiş.
Bu nüanslarla, Allah ve ahiret korkusuyla yetişen bir nesil kendi elleriyle orman yakabilir mi?
O ormanların içinde ki yüzbinlerce hayvanı yakabilir mi?
Ama bu canavar zihniyet insanları öyle bir hale getirdi ki sadece Tayyip Erdoğan'a zarar verebilmek için kendi öz topraklarını yakar, yıkar hale geldi.
Batıda kendi ormanlarını yakacak kadar gavurlaşmış gavur göremezsiniz.
Batıda sadece sevmediği hükümet var diye kendi ülkesine zarar vereyim de nasıl verirsem vereyim mantığı güden gavur göremezsiniz.
Ama benim ülkemde
Yılandan daha yılan.
Akrepten daha akrep.
Domuzdan daha domuz.
Çakaldan daha çakal
Timsahdan daha timsah
Şerefsizleri, kuduzları, ahlaksızları görmeniz mümkündür.
Bu ülkede böyle komik cezalar olduğu müddetçe başımıza bu olaylar daha çok gelir.