Üniversite sınavı sonrası Öğrencilerin hemen iş bulduğu yer
Bir çok öğrencinin Üniversite sınavı sonrası tercihlerini beklemesi yada sınav sonrası iyi sonuçlar almaması üzücü . Artık öğrenciler aramak istediği işi Mahmudiye Meslek Yüksekokulu Atçılık ve Antrenörlüğü Bölümünde bulabilirler
ESOGÜ Mahmudiye Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakan Çalışkan, binlerce yıllık Türk geleneği olan atçılığı devam ettirmek isteyen gençlerin, Osmanlı’nın ilk harasının kurulduğu topraklarda bulunan okullarına yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.
Mahmudiye Meslek Yüksekokulu Atçılık ve Antrenörlüğü Bölümü’nün Türkiye'nin 3 atçılık merkezinden bir tanesi olduğuna dikkat çeken Çalışkan, “Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksek Okulu, At Bakım ve Binicilik Uygulama Merkezi ve aynı zamanda Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı’nın da desteklemiş olduğu projeyle gerçekleştirilen, inşası biten ihtiyacı olan vatandaşlarımıza hizmet verecek Atlı Terapi ve Rehabilitasyon merkezidir. Okulumuzun bulunduğumuz arazi 90 bin metrekare içinde olup, meslek yüksekokulumuz atçılık ve antrenörlük programı dahil olmak üzere, atçılık ile ilgili olan mesleki uygulamaların gerçekleştirildiği alandır. Ülkemizde sadece atçılık alanında mesleki öğretime ve uygulamaların gereklerine göre planlanmış tek okuldur” dedi.
“EN BÜYÜK AVANTAJIMIZ MAHMUDİYE”
“Öğrencilerimiz iki yıllık bir ön lisans programı almak için buraya gelirler” diyen Çalışkan, şöyle devam etti:
“Geldikleri günden itibaren de vakitlerini atlarla geçirirler. Zaten en büyük avantajımız Mahmudiye. Mahmudiye'de saf kan yarış atçılığı ve üretimi var. Yaklaşık 3 bin, 3 bin 500 civarında saf kan at yer yer Mahmudiye'de tay üretimi gerçekleştiriliyor. Meslek Yüksekokulumuz da son derece etkin bir yerde. Çok doğru bir şekilde kurulduğunu düşünüyoruz. Buradaki var olan hem sektörün ana üreticileri, hem de özel 20'den fazla işletmeyle beraber ortaklaşa gençlerin atçılık konusunda uzmanlaşmalarına destek sağlıyoruz.”
Çalışkan, okullarından 6 dönemde mezun olan toplam 130 civarındaki öğrencilerinin yaklaşık 110 kadarının sektörde istihdam edildiklerini bu anlamda bir zorluk yaşamadıklarını anlatarak, atçılığa merakı olan gençleri okullarına beklediklerini de sözlerine ekledi.
“ÇOCUKLUĞUMDAN BERİ ATLARA MERAKIM VAR”
Okula kayıt yaptırmak isteyen ve atçılık merakı olan 17 yaşındaki Tuğçe Nur Şentarla’ya ise yetkililer tarafından merkez gezdirilerek detaylı bilgi verildi. Bu sene YGS ve LYS sınavlarına girdiğini aktaran Şentarla, en büyük hayalinin at hekimi olmak olduğunu ancak ESOGÜ’nün eğitiminin daha iyi olduğu bilgisini aldığı için burayı tercih ettiğini kaydetti.
“Aslında bir veterinerlik fakültesinde okumak istiyordum ama..” ifadelerini kullanan Şentarla, şöyle konuştu:
“Atçılığı ve okulları araştırdım ve eğitim olarak Mahmudiye Atçılık Meslek Yükseokulunun daha iyi olmasından dolayı ve atlarla daha çok vakit geçirebileceğinden dolayı buranın daha iyi olacağını düşündüm. Sosyal paylaşım sitelerinden buranın mezunlarıyla tanıştım, onlarla konuştum. İş imkanlarının çok iyi olduğunu duydum, öylelikle bir seçim yaptım. Bazı kişilerin eski araba tutkusu vardır ya benimde öyle bir at tutkum var. Tarif edilmez yaşanır cinsinde bir şey bu. Çocukluğumdan beri atlara merakım var. Daha önceden ata binmişliğimde var.”