Gaziantep’te Bilim ve Sanat Okulu temeli atıldı
Gaziantep’te Şahinbey Belediye'si tarafından üstün zekalı çocukların eğitim görmesi için yaptırılan Bilim ve Sanat Okulu’nun temeli düzenlenen törenle atıldı.
Gaziantep’te üstün zekalı çocukların eğitim görmesi için yaptırılan Bilim ve Sanat Okulu’nun temeli atıldı.
Gaziantep’te Şahinbey Belediye'si tarafından üstün zekalı çocukların eğitim görmesi için yaptırılan Bilim ve Sanat Okulu’nun temeli düzenlenen törenle atıldı.
Şahinbey ilçesi Akkent Mahallesindeki temel atma törenine, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Şahinbey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz ve davetliler katıldı.
Törende konuşan Vali Yerlikaya, yapılan okulun Gaziantep’te bir ilk olduğunu dile getirerek, “Bizim şehrimize bu okuldan en az üç tane lazım. Gerçekten planlaması çok güzel, çok yetenekli bir mimar kardeşimiz bu yapıyı çizmiş. Bu yapının şehrimize kazandırılmasına vesile olan belediye başkanımızı, bütün mesai arkadaşlarımızı, mimarını, bu ihaleyi bileğinin hakkıyla alan müteahhit kardeşimizi yürekten tebrik ediyorum.”dedi.
Eğitimsiz kalkınma olmaz
Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan da, bütçede en büyük payı savunma sanayisinin ve eğitimin aldığını belirterek, bir ülkenin kalkınmasında eğitimin önemine değinerek, “Eğitimsiz bir kalkınmanın getirdiği sıkıntıları dünya üzerinde görüyoruz. Özellikle son beş yıldır coğrafyamızda baktığımızda eğitimde, ekonomide geride kalmış yerlerin savaş alanına döndüğüne şahit oluyoruz. Bu açılan merkezin şehrimizdeki bütün yetenekli çocuklarımıza ailelerine, şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.
Şahinbey Belediyesi Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise Gaziantep'te üstün zekalı öğrencilerin eski bir okulda eğitim gördüğünü ve bu merkezin yapılmasıyla öğrencilerin daha rahat bir şekilde eğitimlerini sürdürebileceğini aktardı.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri butonlara basarak okulun temelini attı. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)