DGS sonuçları 2016 ÖSYM sorgu ekranı 1
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 21 Ağustos saat 9.30'da başlayan DGS'de adaylara ayısal ve sözel bölümden oluşan 120 sorunun yer aldığı bir yetenek testi uygulandı.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 21 Ağustos saat 9.30'da başlayan DGS'de adaylara ayısal ve sözel bölümden oluşan 120 sorunun yer aldığı bir yetenek testi uygulandı. Sınava giren adaylar, sınav sonuçlarının açıklanacağı günü sabırsızlıkla bekliyor. Peki 2016-DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte merak edilen soruların yanıtı...
Eğitimlerini lisans düzeyine tamamlamak isteyen öğrencilerin uzun süredir hazırlandığı Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 21 Ağustos'ta tamamlandı. Aradan uzun bir süre geçmesine rağmen açıklanmayan sonuçlar hakkında ÖSYM resmi Twitter hesabından açıklama yaptı. ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, sonuçlar bayramdan sonra açıklanacak. Buna göre sonuçların bir hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.
Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebilecekler.
TERCİHLER NASIL YAPILACAK?
Adaylar; sınav puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden öğreneceklerdir. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin İnternet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzundanyararlanmaları gerekmektedir.
Tercihlerin doğru olarak yapılabilmesi için önce Tablo-2’nin dikkatlice incelenmesi gerekmektedir. Bu tabloda, ön lisans programından mezun olunacak/olunan alan bulunarak hangi alanlardaki lisans programlarının tercih edilebileceği belirlenecektir. Bunun dışındaki alanlardan yapılacak tercihler geçersiz sayılacaktır.
Tablo-1, dikey geçiş yapılabilecek lisans programlarının kodlarını, adlarını, kontenjanlarını, puan türünü, öğretim süresini ve varsa koşullarını göstermektedir.
YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?
Yerleştirme işlemi, adayların 2016-DGS puanları, tercihleri ve yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayarla yapılacaktır.
Sağlık muayenesi, bedensel yetersizlik (boy, kilo vb. tercih aşamasında bilinebilen özellikler hariç), mülakat sınavını kazanamama ve intibak eğitiminin olumsuzluğu gibi başvuru sırasında bilinemeyen bir nedenle yerleştirildiği programa kaydı yapılamayan öğrenciler, durumları ÖSYM Başkanlığınca değerlendirilerek, alt tercihlerinden puanlarının elverdiği programlara (burslu programlar hariç) kayıtlar tamamlandıktan sonraki ilk 1 ay içinde ÖSYM Başkanlığına yazılı olarak tüm belgeleriyle birlikte başvurdukları takdirde kontenjan harici yerleştirilirler. Alt tercihi bulunmayan veya alt tercihine yerleşemeyen adaylar için yapılacak işlem, Yükseköğretim Kurulunca belirlenir.