Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp akademisyen sayısı arttırılacak
Tıp fakültesi müfredatı kapsamında araştırmaya yönelik dersler alan öğrenciler, seçtikleri proje konularını derinlemesine inceleyerek yöntem, süreç, bilgiye ulaşma ve ulaşılan bilgiyi derleyerek nihai ürün haline getirme konularında yetkinliklerini gelişt
Sağlık alanındaki köklü geçmişinden gelen deneyimini, modern imkânlarla buluşturarak eğitim veren Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi, öğrencilerini meslek yaşamına olduğu kadar akademik çalışmalara da yönlendiriyor. Tıp fakültesi müfredatı kapsamında araştırmaya yönelik dersler alan öğrenciler, seçtikleri proje konularını derinlemesine inceleyerek yöntem, süreç, bilgiye ulaşma ve ulaşılan bilgiyi derleyerek nihai ürün haline getirme konularında yetkinliklerini geliştiriyor. Öğrencileri araştırma yapmaya ve yıl sonunda bu araştırmaları sunmaya teşvik ettiklerini söyleyen Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Sema Arıcı, öğrencilere bir araştırmanın nasıl yapılması gerektiği konusunda katkı sağladıklarını belirtti. İyi bir araştırmanın akademisyenlik yolundaki en önemli adımlardan biri olduğunu söyleyen Sema Arıcı, “Öğrencilerde araştırma yapma, sunma ve makale haline getirme konularında alışkanlık oluşturuyoruz. Böylelikle hem tıp eğitimini hem de bir akademisyenin nasıl olması gerektiğini paralel şekilde öğretiyoruz” diye konuştu.
JOHNS HOPKINS ÜNİVERSİTESİ İLE İŞBİRLİĞİ
Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Johns Hopkins Üniversitesi ile bilimsel bir işbirliği içinde olduklarına dikkat çeken Arıcı, “Bu işbirliği içerisinde 4. sınıftan başlayarak 5. sınıfın ortasına kadar akademik alanda ilerleyecek bir bireyin, nasıl araştırma yapması gerektiğini gösteren bir ders programı belirledik. Bu program çerçevesinde öğrencilerimiz 4 ana başlık altında birer konu seçecekler ve bu konuda 1 buçuk yıl süren bir araştırma yapacaklar. Bu araştırma sonucunda çalışmalarını yayın haline getirecek olan öğrenciler için bir sempozyum düzenleyeceğiz. Öğrencilerimiz bu sempozyumda çalışmalarını, hocalarına ve arkadaşlarına sunma fırsatı bulacak” diye konuştu.
“AKADEMİSYEN SAYIMIZ ARTACAK”
Akademisyen olmayı hak eden çok fazla öğrenciye sahip olduklarının altını çizen Arıcı, bu sebeple öğrencileri bu tarz programlara yönlendirdiklerini belirtti. Öğrencilerin okula başladıktan sonra araştırma yapma isteklerinin arttığını söyleyen Sema Arıcı, “İsteyen her öğrenci okula başladıktan sonra araştırma yapabiliyor. Akademisyen olmak isteyen öğrencilerimize de destek veriyoruz. Öğrencilerimiz şimdiden birçok yayın sahibi olacak ve bu sayede ülke genelinde tıp alanında çalışan akademisyen sayımız da ciddi artış yaşanacak” dedi.
ÇEKİRDEK EĞİTİM PROGRAMI
Bu seneki müfredatlarını çekirdek eğitim programını göz önüne alarak yenilediklerini ifade eden Prof. Dr. Sema Arıcı, “1. sınıftan 5. sınıfa kadar tüm programımız çekirdek eğitim programına uygun bir şekilde yapıldı. Bu programın Türkiye genelinde uygulanması ve üniversitelerin müfredatlarına girmesi bekleniyor. Birçok üniversite çekirdek eğitim programını kendi müfredatına entegre ediyor ancak biz tamamen bu program doğrultusunda yeni bir düzenleme yaptık” şeklide konuştu.