Bakanlar Kurulu sonrası Kurtulmuş açıklamalarda bulundu

Bakanlar Kurulu sonrası Kurtulmuş açıklamalarda bulundu

65. Hükümet'in Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde yapılan ilk Bakanlar Kurulu sonrası Numan Kurtulmuş açıklama yapıyor...

65. Hükümet'in ilk Bakanlar Kurulu Toplantısı, Beştepe'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı.

Toplantının ardından Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş düzenlediği basın toplantısında, yeni kabinedeki Başbakan Yardımcılarının görev dağılımlarını ve bağlı kuruluşları açıkladı.

Kurtulmuş'un yaptığı açıklamaya göre görev dağılımı ve bağlı kuruluşlar şu şekilde:

Başbakan Binali Yıldırım kendisine bağlı kurum ve kuruluşlar, MGK Genel sekreterliği, MİT Müsteşarlığı, TOKİ Başkanlığı, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı, basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, Tanıtma Fonu Kurulu Genel Sekreterliği.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin görevleri

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin görevleri; TBMM ile ilişkiler, reformların ve yatırımların koordinasyonu ve izlenmesi, yatırım ortamının iyileştirilmesi. İlişkili kuruluşlar; SPK Başkanlığı, BDDK, TMSF

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in görevleri

Başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek'in görevleri; Hazine Müsteşarlığı, TC. Merkez Bankası, TC. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, Türkiye Kalkınma Bankası.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in görevleri

Başbakan yardımcısı Tuğrul Türkeş'in görevleri; Milli Güvenlik Kurulu'nun tavsiye kararlarının ve görüşlerinin değerlendirilmek üzere Bakanlar Kurulu'na sunulması kabulü halinde bu tavsiye kararanlarının uygulanmasının koordinasyonu ve izlenmesi. Kıbrıs ile koordinasyon işleri, Medeniyetler İttifakı Projesi'nin yürütülmesi, 100. Yıl anmaları ile ilgili konuların koordinasyonu. İlişkili kuruluşlar; Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın görevleri

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın ana görevi; İnsan hakları ile ilgili kurullar ve koordinasyonu. İlişkili kuruluşlar; Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, Kişisel Verileri Korumu Kurumu, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyonu Ajansı Başkanlığı,

DOKUNULMAZLIKLAR KONUSU

Kamuoyunun dokunulmazlıklarla ilgili beklentileri vardı. Bu beklenti de doğal olarak TBMM'ye yansıdı. Ve dolayısıyla TBMM üzerine düşen görevi yerine getirmiştir. Ancak bundan sonra herhangi bir milletvekilinin AYM'ye bireysel başvuru yapması hakkıdır.

Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkının önünü açan bildiğiniz gibi AK Parti Hükümetleridir. İsteyen Anayasa Mahkemesi'ne müracaat eder. Anayasa Mahkemesi de her bir dosya ile ilgili bireysel başvurularla ilgili herhangi bir şekilde karar verebilir. Ancak dokunulmazlık dosyaları ile ilgili verilecek olan karar bu dosyaların açılacağı mahkemeleri ilgilendiren bir husustur.

Bunun da altını çizmek isterim. Böylece TBMM başından itibaren söylediğimiz siyasi sorumluluğu kendi üstüne almadan milletin beklentilerini karşılamış, dosyalardaki dokunulmazlıkları kaldırarak ilgili dosyalar bundan sonraki süreçte ilgili mahkemelere gidecek o mahkemeler karar verecek. Kimisi için lehte kimisi için aleyhte verecek. Mahkemenin ne karar vereceğini bilmiyoruz ama Anayasa Mahkemesi'nin bu bireysel talepleri değerlendirmesi başka bir konudur. Hatta değerlendirmeye uygun olup olmadığı kararı da Anayasa Mahkemesi'nin alacağı bir karardır.

BAŞKANLIK VE YENİ ANAYASA

(Yeni anayasa) Anayasa perspektifimiz nedir, bunu hepimiz ortaya koyalım. Bundan hiç kimse kaçamaz, ancak Anayasa meselesi gündeme geldiği zaman, evet biz diyelim ki; 'Başkanlık' sistemini teklif ediyoruz, bir başka parti başka bir şeyi teklif edebilir, bir başka parti 'yarı başkanlık' sistemini teklif edebilir, ya da başka bir formül ortaya koyabilir, ama kategorik olarak yapılan bu tekliflere kulakları tıkayarak bunların üzerinden herhangi bir şekilde 'biz görüşmeyiz', herhangi bir şekilde 'bunları gündeme getirmeyiz' demek, kabul edilebilir bir şey değildir.

Anayasa tartışmalarının olduğu bir yerde, herkes görüşlerini masaya getirir, tartışır, bu görüşler milletimiz tarafından karşılık bulursa, sonuçlanır, nihayetinde bütün bu sistem teklifleri Anayasadaki değişiklik tekliflerinin birinci derecede ve yegane muhatabı milletin kendisidir.

haber7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.