Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK

Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK

ARŞİVİMDEN: SİYASET DÜNYAMIZDAN KESİTLER

ARŞİVİMDEN: SİYASET DÜNYAMIZDAN KESİTLER Prof. Dr. Salih Şimşek

Aşağıdaki yazı, bir arşiv yazısı olup, birkaç sene önce yazılmış ama yayınlanmamıştır.

Piyasaya sürülmüş bir kitabın ‘kapak tasarımı’ ilgi çekebilir ama siz yine de içeriğine bakın.

Görüyorsunuz değil mi? “Mustafa Kemal’in askerleri” şimdi “Kandil’in it ve köpekleri” oldular.

HDP’li Sırrı Sakık,100 yıllık Cumhuriyet’i devireceğiz” derken, yerine “Osmanlı’yı yeniden ihdas edeceğiz” mi dedi, acaba?

(Siz bilemezsiniz, ben yarım asır yanında olan bir insan olarak söylüyorum): Eğer Necmettin Erbakan Hoca bugün yaşasaydı, kesinlikle CHP ile birlikte olurdu.

Cumhurbaşkanlığı için Aday olmak için 100 bin imzayı bulan Muharrem İnce, Adaylıktan çekilmeyeceğini açıklamış. İkinci turda Reis’i destekleyecekmiş (!). Benden duyun da inanmayın

Birisi ona, "çapsız" dedi; O da cevaben "adam değilsin" dedi. Şimdi bu ikisi birlikte kol kola, yani ikisi de ‘doğru’ söylemiş… Sözüm ona, diğer ahbap çavuşlarla birlikte vatan kurtarmaya çalışıyorlar (!)

İkiyüzlülüğün sınırı yoktur. Bir zamanlar Hükümet, Öcalan’ın kardeşini TV’ye çıkardı diye kıyamet koparalar, şimdi PKK’ya bakanlık verileceğine dair açıklama yapanlara hiç ses çıkarmıyorlar. Âdi ikiyüzlüler…

Memleket Partisi Genel başkanı Maharrem, aday olabilmek için gerekli 100 000 dilekçeyi buldu. Son anda ‘kıvırmaz’ da, Kemal abisi lehine çekilmeyip, aday olursa, bu durum, öyle sanıyorum Kılıçtaroğlu’ndan çok oy alır

Bu CHP denen ucube varlık ne garip bir varlık… Farkında mısınız bilmem… Anlayana aşk olsun. Adamlar, seçimi kazanırlarsa “altı ayda Türkiye’yi uçuracaklar”, öyle diyorlar ama dört yıldır İstanbul Ankara ve İzmir yerinde sayıyor.

Hatırlar mısınız bilmem. Bir kısım ikiyüzlü insanlar, şehirlerdeki resmi dairelerin tabelalarındaki ‘T.C.’ logosunu kalkınca, galeyana gelmiş ayağa kalkmışlardı. Şimdi o münafıklar, TC’ yi haritadan silmek isteyenlerle ittifak halinde

Bakın CHP’li Canan Kaftancıoğlu ne diyor: Üzülerek söylüyorum; sağdan oy alabilmek için onlar gibi görünüyor, Takiyyecilik yapıyoruz. Bu tespit çok doğru… Doğru olmasına doğru da, bunu bildikleri halde, bunlara oy veren kitleye ne demeli? Onlar da mı sahtekâr?

Ahhh Meral Hanım ah… Kabadayı tavırlara esip gürledin. Gören de seni, ‘masa ekibine meydana okuyor’ sandı. Sonra ne oldu? Hani kumar masası, hani noter; ne oldu sana? Neden geri vitese taktın, sessizliğe gömüldün de, dönüp masaya oturdun? Şimdi süt dökmüş kedi gibi oturuyorsun.

Haberiniz var değil mi? Meral Apla’nın ‘Noter veya Kumar Masası’ olarak adlandırdığı ve Millet İradesi’ni temsil etmediğini belirttiği 6’lı Masa, Zillet Masası’nda, milletin yerinin olmadığını artık herkes, hatta içinde olanlar bile, çok iyi biliyor. . Ne dersiniz? Masasında millete yer vermeyenlerin, milletin geleceğinde yeri var mıdır?

Seçim propagandası için gittiği şehirlerimizi yabancı devletlerle sürekli karıştıran CHP Genel Başkanı, aynı zamanda Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu, milleti yine şaşırtmadı ve Konya’da yaptığı parti toplantısındaki konuşmasında, ‘Konya Hollanda büyüklüğünde bir ülke’ dedi. Yanlışlıkla (!) ülkemize Cumhurbaşkanı seçilirse, yine yanlışlıkla bir başka ülkeye gidip “ben buraya Cumhurbaşkanı seçildim” derse şaşmayın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.