YENİ NESİL İSTANBUL TRAMVAYI: TRAM34

YENİ NESİL İSTANBUL TRAMVAYI: TRAM34

Metro İstanbul, Cumhuriyetin 100. yılında, yüzde 100 Türk mühendisliği ve tasarımı ürünü yerli üretim raylı sistem aracı “Tram34”ü hayata geçiriyor.


Metro İstanbul, Cumhuriyetin 100. yılında, yüzde 100 Türk mühendisliği ve tasarımı ürünü yerli üretim raylı sistem aracı “Tram34”ü hayata geçiriyor. 34 adet raylı sistem aracının üretimi için gerekli tasarım ve mühendislik çalışmaları tamamlandı. Onay süreçlerinden geçildi.

“Tram34” Projesi ‘Sanayi İş Birliği Programı’ kapsamındaki ilk raylı sistem projesi olarak hayata geçecek.

24 metre uzunluğunda, 2,65 metre genişliğinde olan Tramvay aynı anda 216 yolcuya hizmet verebiliyor. Hafif metro aracı olarak tasarlanan İstanbul'un yeni yüzü. İşletme hızında saatte 40 km, maksimum hızla 80 km.ye kadar çıkabiliyor. Bu özelliği ile hem tramvay hatlarında hem de hafif metro hatlarında kullanıma uygun. Yüzde 6 rampa eğimlerini tırmanabiliyor.

Tram34’ün fikri ve sınai mülkiyet hakları, tamamen Metro İstanbul’a ait olup, Türkiye’de, yüzde 100 Türk mühendisler ve teknisyenler tarafından seri üretime uygun olarak tasarlandı. Tram34, 34 adet üretilecek ve ilk etapta T4 Topkapı-Mescidi Selam Tramvay Hattı’nda kullanılacak.

Başta iBB olmak üzere Metro İstanbul yönetimini ve tüm emeği geçenleri tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.

Dr. İlhami Pektaş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.