Ticaret Bakanı Yaoundé’de: DTÖ 14. Bakanlar Konferansı Öncesi Kritik Temaslar ve TİKA Açılışları
Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanı, Kamerun'un başkenti Yaoundé’de düzenlenecek olan Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) 14. Bakanlar Konferansı kapsamında önemli diplomatik temaslara başladı.
Küresel ekonominin nabzının attığı konferans öncesinde yürütülen görüşmeler, Türkiye'nin uluslararası ticaretteki aktif rolünü bir kez daha gözler önüne seriyor.
Küresel Ticaret ve Sürdürülebilir Büyüme Masada
Bakan, konferans öncesinde çeşitli ülkelerin üst düzey temsilcileriyle bir araya gelerek yoğun bir diplomasi trafiği yürüttü. Gerçekleştirilen ikili ve heyetler arası görüşmelerde; küresel ticaretin güncel meseleleri, çok taraflı ticaret sisteminin geleceği ve ülkeler arası ekonomik iş birliği fırsatları ele alındı. Ayrıca, bölgesel ticaretin geliştirilmesi ve sürdürülebilir büyüme hedefleri de gündemin en önemli başlıkları arasında yer aldı.
TİKA Projelerine Görkemli Açılış
Ticaret Bakanı'nın Yaoundé programı sadece ticaret diplomasisiyle sınırlı kalmadı. Bakan, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından bölgede hayata geçirilen ve iki ülke arasındaki bağları güçlendiren çeşitli kalkınma projelerinin resmi açılış törenlerine de iştirak etti.
Uluslararası Ticaret Politikalarına Yön Verilecek
Tüm dünyanın yakından takip ettiği DTÖ 14. Bakanlar Konferansı'nın, uluslararası ticaret politikalarının şekillendirilmesi ve küresel ekonominin geleceği açısından tarihi kararların alınacağı bir platform olması bekleniyor.