Yunanistan'da Ekonomik Paket Düzenlemesi Başladı

Krizi Bulan Yunanistan Hayata Tutuna bİlmek İçin Yunanistan Parlementosu Hükümeti Toparlıyarak Ekonomik Düzenlemelere Gitti.Yunanistan Ülkesi Hükümeti Ayakta Tutabilmek için üçüncü Kurtarma Paketinin ikinci Kısmını Onaylamaya Gidiyor

Ekonomik düzenlemeleri içeren paket hükümetin devam edip etmeyeceğini ve ülkenin Euro Bölgesi’ndeki geleceğini belirleyecek. Yunanistan’ın Avrupa kreditörlerinin bir an önce hayata geçirilmesini istediği ülkenin banka sektöründeki ve hukuksal değişmeleri öngören üçüncü kurtarma paketinin ikinci kısmı bugün oylanacak.
İkinci tedbirler paketi ile taşınmaz varlıklara getirilen ek vergilerin bir yıl daha sürdürülmesi, kira gelir vergilerinin ve ödeme süresi sona eren vergi borçlarının yeniden yapılandırılması, kredi borcunu ödemeyenlerin evlerinin ihaleye çıkarılması gibi maddelerle maliyeye ilişkin sorunları hızlandırması hedefleniyor.

Bunun yanı sıra hukuksal düzenlemeleri de ön gören paket, tüm bu sorunlarla ilgili bir mahkeme kurulmasını bu sayede biriken hukuki işlemlerin de hızlandırılmasını içeriyor. Pakette ayrıca, Avrupa ülkelerini banka krizlerinden kurtarmak için yapılan bankaları bir çatı altında toplamayı amaçlayan madde de bulunuyor.

Geçen haftaki oylama süresince kendi partisinden destek kaybeden Aleksis Çipras, Avrupa yanlısı muhalefetin desteği ile paketin parlamentodan geçmesini bekliyor. Yunan hükümeti, kreditörler ile görüşmelerin Yunanistan’ın Avrupa Merkez Bankası’na (ECP) 3 milyar Euro’luk borcunu geri ödeyeceği 20 Ağustos tarihinden önce sonuçlanmasını umuyor.

Bir hükümet görevlisi, Çipras’ın partisinin sorumsuzca davrandığı eleştirilerine, “Çok fazla karşı tepki aldım ve çok fazla kahramanca konuşmalar yapıldı, fakat hiç alternatif bir öneri gelmedi” cevabını verdiğini söyledi.
Yunanistan Maliye Bakanı Euclid Tsakalotos, ülke ve alacaklıların emeklilik harcamalarını kesintiye uğratacağı maddenin uygulanması için öncelikle bir ön çalışma yapmayı planladıklarını, sonra parlamentoya oylama için sunulacağını kaydetti.

Hükümet karşıtı memurların, parlamento oylamaya gitmeden önce protesto gösterisi düzenleyeceği biliniyor.
Yunan Hükümeti ve Euro Bölgesi liderleri arasında yapılan ve ülkeye nakit akışı sağlayarak ekonominin canlanmasını hedefleyen yeni kurtarma paketi, 15 Temmuz’da oylanmıştı. Oylamada, 229 milletvekili ‘evet’ yönünde oy kullanırken, 64 milletvekili anlaşmaya ‘hayır’ demişti. 300 sandalyeli Yunan Parlamentosu’nda oylamaya katılan 6 milletvekili çekimser yönde oy kullanmış, hükümet partisi olan Syriza’dan 38 milletvekili ise tasarıya olumlu yönde oy kullanmamıştı. Eski Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, Enerji Bakanı Panagiotis Lafazanis, Parlamento Başkanı Zoe Constantopouluo ve Çalışma Bakanı Yardımcısı Dimitris Stratoulis’in de anlaşmaya karşı oy kullanmaması dikkat çekmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Haberleri