YAPIP ETTİKLERİNİZ YANINIZDA KÂR KALMAYACAKTIR.
Kasım ayı enflasyon rakamları açıklandı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından kasım ayı enflasyon verileri, ev, işyeri sahipleri ve kirada oturan vatandaşların gündeminde yer alıyordu. TÜİK, merakla beklenen kasım ayı enflasyon verilerini açıkladı. Kasım ayı enflasyon verileriyle birlikte, aralık ayı kira artış oranı ve memur zammında belirleyici olan 5 aylık enflasyon farkı da belirlenmiş oldu.
Buna göre; Enflasyon, kasımda aylık bazda yüzde 2,24 olurken yıllık bazda yüzde 47,09'a geriledi.
Bu veriler TÜİK'e göre böyledir.
ENAG enflasyon verilerini açıkladı: Kasım ayı enflasyon oranı belli oldu.
Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) son dakika enflasyon oranını duyurdu. Kasım ayında enflasyon yüzde 4.06 arttı. Yıllık enflasyon artış oranı ise yüzde 86.76 oldu. TÜİK'in verilerine göre ise enflasyon kasım aylık bazda yüzde 2.24; yıllık bazda 47.09 oldu. Burada iki farklı enflasyon rakamları karşımızda durmaktadır. Vatandaşımız hangisi daha gerçekçi olduğunu taktir edecektir.
Biraz da komşu ülkelerin ve Avrupa'daki ülkelerin enflasyon rakamlarına bakalım. Ona göre muhasebemizi yapalım.
Savaşta olan Rusya'nın yıllık enflasyonu 8.5 , Ukrayna'da ise 9.5 düzeyindedir.
OECD üyesi ülkelerin gıda enflasyonu ortalaması %5,3, Avrupa ülkeleri ortalaması %3,3, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin ortalamaları ise %3 oldu.
Avrupa ülkelerin tamamının toplam yıllık enflasyonun Türkiye'nin enflasyonunun altında yer almaktadır. Bizim aylık enflasyonumuz bir çok ülkenin yıllık enflasyonu dan fazladır
Enflasyon ekonominin kanseridir. Dolaylı vergidir, alınteri göz nurunun korunmamasıdır. Köleleştirmedir. Zengini daha zengin fakiri daha fakir yapma politikasıdır. Paranın itibarının yok olmasıdır. Emeğin korunması için vatandaşın milli paradan kaçışıdır. 100 liranız kasanızda bir sene dursa % 80 de enflasyon olsa 100/180=55 olur. Paranız 55 liraya düşer. Var olan bir varlık yok olmayacağına göre 45 liranız enflasyon aracılığiyla başkalarının cebine giriyor. Böylece haksız yere emek transferi meydana gelmektedir.
Eğitim seviyesi yüksek olan toplumlarda böyle haksız yere varlık transferine toplum şiddetle karşı çıkmaktadır. Fransa'da bir ürüne % 2 artış yapıldığında halk sokaklara çıkıyor, hayatı ve hükümeti zor duruma düşürüyor. Hükümet yaptığı zamdan geri adım atmak zorunda kalıyor. Bizde ise durum farklıdır. Son üç yılda gerçekleşen gerçek enflayon yüzde üçyüzün üzerindedir. 100 liramız 25 kiraya düşüyor. Bizim milletimiz " buna da şükür" diyor. Zülme rıza göstermek zulmü işlemiş gibi oluyorsun. Zulümle mücadele edilir. Şükrümüzü nerede yapacağımızı dahi bilmiyoruz.
Bu dünyada ne kadar yaşarsan yaşa. Akibet ölüm gelir bu garip başa. Siz birilerinin adına bir takım Ali Cengiz oyunlarıyla birilerinin hakkını birilerine ne kadar aktarırsanız aktarın bu düzeniniz yıkılacak, yaptığınız haksızlıkların hesabını vereceksiniz. Yapıp ettikleriniz yanınızda kâr değil zarar olarak dönecektir. Bugün gücünüzü kullanıp haksızı haklı, haklıyı haksız gösterebilirsiniz. Hakkı değil, kuvveti üstün tutabilirsiniz. Sonuç itibarıyla hâk galip gelecek, batıl zelil olmaya mahküm olacaktır. Bugün rakamlarla oynayarak zengini daha zengin fakiri daha fakir hale düşürebilirsiniz. Lâkin zalimin zulmü payidar değildir. Sizin bugün kuvvetiniz varsa mazlumun da "ahı" vardır. Mazlumun ahı zalimleri boğacaktır, yaptıkları zulmün hesabını vereceklerdir.
Sözlerimi Mutaffifin Süresi'nin ilk altı ayetini paylaşarak sonlandırmak istiyorum.
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla;
1 - Eksik ölçüp tartanların vay haline!
2 - Onlar insanlardan kendilerine bir şey aldıkları zaman tam ölçerler.
3 - Kendileri başkalarına bir şey ölçtükleri veya tarttıkları zaman eksik ölçer ve tartarlar.
4 - Onlar tekrar diriltileceklerini zannetmiyorlar mı?
5 - Büyük bir gün için.
6 - Öyle bir gün ki, insanlar o gün Rabblerinin huzurunda divan duracaklar.
Yüce Allah doğrusunu söyledi.
04.12.2024