VAHİY VE BİLİM IŞIĞINDA ESİNTİLER

Mustafa Cemal TOMAR

VAHİY ve BİLİM IŞIĞINDA ESİNTİLER

Allah Teâlâ'ya sonsuz hamd-u senalar, selâm gönderilen elçiler üzerine olsun.

Allah Teâlâ'nın inayeti ve yardımıyla çıktığımız bu ulvi yolculukta aşama kat etmeye devam ediyoruz. 2023-2024 yılları arasında ara ara yazarak ve sosyal medyada paylaştığım yazılarımı " Göz Ardı Edilen Gerçekler" ismi altında Cilt:,1-Cilt:2 ve Cilt:3 olmak üzere kitaplaştırmış ve okuyucuların hizmetine sunmuştum. 2024 Mayısından bu yana dört ay gibi kısa bir süre içinde yazdığım yazılarımı da birleştirerek " Vahiy ve Bilim Işığında Esintiler" adını verdiğim 4. Kitabımı çıkarmaya da Rabbimin izni ve inayetiyle muvaffak olmaktan mutlu oldum Elhamdülillah.

Bu ulvi yolculukta yazılarımı takip ederek ve bana öncülük eden eğitimci, edebiyatçı yazar Selim Hocama teşekkür ederim. Sosyal medyadan yazılarımı takip eden bütün dostlara da ayrıca müteşekkirim.

Ayrıca yazılarımı dizgileyen, gerekli resmi işlemlerden geçirerek kitap haline dönüştürmeyi sağlayan VOVA YAYINLARİNA , yayın evinin genel koordinatötü Süleyman BOYRAZ Bey' e hassaden teşekkür ederim.

Kitabım farklı konu başlıkları içermektedir. Fıkra, hikaye, anı, gezi ve gözleme dayalı yazıları, günlük siyaset, ekonomi ve dini yazılar mevcuttur. Konu başlıklarının altı doldurulmaya çalışılmıştır. Vahiyden, akıl ve bilimsel verilerin ışığında bilgi ve tecrübelerini ortaya koymaya çalıştım. Herkesin anlayabileceği bir dil kullanılmıştır. Kurulan cümleler uzun ve akıcı bir özelliği vardır. Okuyucularımı sıkılmadan rahatlıkla kitaplarımı okuyup istifade edebileceklerini düşünüyorum.

Ayrıca 28 Eylül - 6 Ekim 2024 tarihleri arasında TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan Karadeniz 9. Kitap Fuarında, okulumuz Sakarya İlkokulu İlkadım/ Samsun için ayrılacak olan stantta bir aksilik olmaz ise, ben deniz kitapların yazarı olarak imzalayıp okurlarıın hizmetine sunulacağı bilgisini buradan paylaşmak isterim. Hayırlı uğurlu olmasını Yüce Rabbimden niyaz ederim.

Bir Hadis-i Şerif vardır ve rivayet şöyledir:

Ebû Hüreyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

“İnsan ölünce, üç ameli dışında bütün amellerinin sevabı kesilir: Sadaka-i câriye, kendisinden istifade edilen ilim, arkasından dua eden hayırlı evlât.”

Buradan hareketle temennimiz ve duamız o ki bu yazılarımız inşallah imanimıza şahitlik yapacaktır. Zira dünyada yaptıgımız her ne varsa kayıt altına alınmaktadır. Kı yamet gününde dünyada yaptığımız küçük büyük ne varsa hepsi kayıt altında olduğundan hepsi karşımıza çıkacaktır. Nitekim Keyf Süresinde konu ile ilgili Cenab-ı Hak;

49 - O gün herkesin amel defteri ortaya konulmuştur. Ey Muhammed! Günahkârların, amel defterlerinden korkarak: "Eyvah bize! Bu nasıl deftermiş ki, büyük küçük hiçbir şey bırakmadan hepsini saymış dökmüş" dediklerini görürsün. Onlar, bütün yaptıklarını hazır bulmuşlardır. Senin Rabbin hiç kimseye zulmedilmez. Buyurmaktadır. Küçük büyük ne varsa sayıp döküyor işte! Bu bağlamda iyi ameller işlemeli, mahcup olacağımız işlerden mutlaka kaçınmalıyız. İlâhi rasarhaneler her yerde mevcuttur. Üç, dört belki de beş boyutlu olarak gece gündüz demeden bizi çekmektedir. Her attığımız adım yarın hesap olarak karşımıza çıkacaktır.

Yazarak kitap haline dönüştürdüğünü ve çok okuyucuya ulaşmak için verdiğim acizane gayretini inşallah yarın ruzi mahşerde Salih amel olarak karşıma çıkacaktır. Selam ve Dua ile..

Not: Kitaplarım için bana ulaşmak isteyenler için telefon numaramı buradan paylaşmak istiyorum.

0535 521 76 97

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.