SEYDİŞEHİR’ İN VİZYON PROJESİ GERÇEKLEŞİYOR, ÇEVRE YOLUNUN İMARA AÇILMASI NE OLDU

Abdullah LEBLEBİCİ

Ankara-Konya-Seydişehir-Antalya yolunun ulaşıma açılması ile birlikte Karayolları verilerine göre ortalama yılda 5 milyon araç geçiş yapıyor.

Bahse konu rakam devasa. Buna rağmen bu kadar yoğun trafik akşından yeterince faydalandığımız söylenemez.

Konuyu zaman zaman gündeme getirip yetkilileri uyarsam da 2021 yılına kadar kamu adına ciddi bir adım atılmadı.

Yol üzerinde ki bazı köy ve kasaba sakinleri ürettikleri ürünleri bireysel olarak tezgahlarda yoldan geçen vatandaşlara sunmanın dışında yoldan faydalanamadık.

GÜVEN ÖNEMLİ

Deyim yerinde ise binlerce araç yoldan geçti biz de sadece seyrettik.

Bu arada çevre yoluna “Yöresel ürünler pazarı” kurulmasını zaman zaman önerdim. Pazarı Belediye’ nin kurması yönünde de görüş belirttim.

Böyle bir pazarı Belediye’ nin kurması, girişinde de “Seydişehir Belediyesi Yöresel Ürünler Pazarı” yazması vatandaşlara güvence vereceği için yolu kullanan vatandaşların gönül rahatlığı ile alışveriş yapmasına imkân sağlayacağı için bu ismi önerdim.

Vatandaşımız kamuya her zaman güvenir.

MARKALAŞMA SAĞLAYACAK

Hatırlanacağı üzere Belediye Marangozlar sanayi kavşağında yöresel ürünlerimizin satışa sunulacağı butik işyerlerinin temelini attı. İş yerleri kısa süre içinde tamamlanarak halkımızın istifadesine sunulacak.

Bu arada belediye hizmeti bir adım daha ileri götürerek, “SEYDİ KOOP” adı altında bölge halkının ve özellikle kadınlarımız tarafından üretilen ürünlerin pazarlanmasına imkân sağlayacak kooperatif kurdu.

Bu adımın iki yönlü faydası var, birincisi kadın üreticilerin istihdamına yönelik önemli katkı sağlayacak. İkincisi ise yöresel ürünlerin “markalaşmasına” imkân sağlanacak.

Bilindiği üzere öteden beri Seydişehir ve çevresinde “Reçel, Salça, Konserve, Sirke, Turşu, Seydişehir Balı, Leblebi ve Leblebi ürünleri, Kilim, Halı, Meyve kuruları” gibi ev tipi yöresel ürünler natürel olarak yıllardır üretiliyor.

Halkımız genelde bu ürünleri kendi ihtiyaçları için üretse de az miktarda da satış yapıyordu. Şimdi ise bu pazar sayesinde üreticiler kendi ihtiyaçlarını karşıladığı gibi, ekonomik girdi sağlamak amacı ile daha fazla üreterek hem para kazanacak hem de ürünlerin markalaşması sağlanmış olacak.

Bu girişimin önemli bir faydası da “Seydişehir’ in öz kültüründe yer alan yöresel ürünler, özellikle kadın üreticiler tarafından, ülkeye hatta Dünya ya tanıtımını ve satışını yapma imkanı ortaya çıkaracak”

Belediye bünyesinde kurulan “SEYDİ KOOP” oluşumuyla birlikte yürütülecek bu çalışmalar, ileri zamanda daha da genişletilerek ilçenin ve bölgenin farklı bölgelerinde ve termal tesislerinde oluşturulacak satış noktaları ile markalaşması da sağlanmış olacak.

Bu arada, Seydişehir ile özdeşleşmiş yöresel ürünler, Coğrafi İşaret ile tescilleme çalışmaları tamamlandığında ayrıca bir getiri de sağlamış olacak.

Bu çalışmaların “SEYDİŞEHİR’ in VİZYON PROJESİ” olduğunu düşünüyorum ve destekliyorum.

Peki ÇEVRE YOLUNUN İMARA AÇILMASI NE OLDU?

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.