ŞERİAT NEDİR?

Mustafa Cemal TOMAR

ŞERİAT NEDİR?

Cumhuriyet tarihinden bu yana, laikliğin ve demokrasi rejiminin yansımalarıyla beraber "şeriat" kelimesi ya da "şeriat yolu","şeriat nizamı" bize çok kötü gösterilmiştir. Özellikle bizlerden Avrupa'ya gidip eğitim alan ve sözde "aydın" diye bize yutturulan yazarlar, çizerler, gazeteciler, okutmanlar, öğretim görevlileri, siyasetçiler....vs. hep şeriat aleyhine çalışmışlardır. Tabi ki bunların yurt içindeki uzantıları da her yerde mevcuttur.

Öyle ki, şeriat değince, e,l kol kesme, inanmiyan insanları zorla inanmaya zorlama, başkalarının toprağını işgal edip varlıklarına el koyma, birden çok evlilik erkeğe meşru kadına yasak olduğunu söyleme, kadını hor ve köle gibi kullanma, kadın erkek eşitliğini asla kabul etmeme, devlet yönetimini şeyhlere ve dervişlere teslim etme, bilime şiddetle karşı çıkma, bilimin bulgularını gavur icadı kabul edip bu icatlara meyledenleri tekfirlikle itham etme, geleneklere aşırı bağlı kalmak, tarikat önderlerine kul olma derecesinde bağlanma gibi bizlere şeriat böyle anlatıldı. Bu konularda çok da başarılı olmuşlardır. Halâ da böyle anlatılmaya devam edilmektedir.İçlerimizde çok kişi de böyle inanmaktadır.

İçimizde beş vakit namazını hiç kaçırmayan, haç farizasini yerine getiren, fırsat ve imkân buldukça umresini yapan, tespihatini çekmekte kusur etmeyen, peygamberimize selat ve selam her daim okuyan, aynı zamanda muhafazakar partilerin dışında da asla oyunu vermeyen nice müslümanlar vardır ki, şeriat nizamindan sözü açtığında " Bu zamanda şeriat mı olur? Dünya' nın neresinde böyle bir sistem var? Biz Suriye, Sudan, İran, Pakistan, Filistin... gibi mi olalım" derler. "Dünya'nın en iyi müslümanı biziz, ne güzel laik bir düzenimiz var, isteyen istediği gibi ibadetini yapıyor, daha ne istiyorsunuz" derler. Böyle diyenlerin oranı maalesef ülkemizde çok fazladır. Yukardaki paragrafta bahsettiğim kesim tarafından algılarımız ve inançlarımız ne derece değiştiğini görüyoruz.

Oysa ki Şeriat, Allah Teâlâ'nın Cebrail aleyhisselam vasıtasıyla peygamberimiz (sav) tebliğ ettiği yoldur; yani: Allah'tan başka hiç bir kula ve hiç bir vasıtaya kul olmamaktır, sadece Hak'tan yardım dilemek ve istemektir. (İyyake nağbudu ve iyyake nesteiin). İşi, (akrabaya, yandaşa, partileye, tarikatlıya değil) ehline vermektir. (Nisa suresi Ayet:58). Kendin için istediğini başkası için de istemektir. Zerre misali israf etmemektir. ( Kuluu veşrabuu vela tusrifuu). Ülkenin kaynaklarını israf etmeyip hakaniyet ölçüleri içerisinde tüm yurttaşlara eşit olarak paylaşmaktır.

Faizle yıllardan beri bizleri sömüren iç ve dış mihraklara karşı onurlu dik duruş sergilemektir şeriat. Faizsiz bankalar kurmak, üretim yapmak isteyen insanlarımıza faizsiz para kaynağı sağlamak, üretime teşvik etmektir şeriat. Faizin, tamamiyle üretmeden başkasının sırtından geçinen şeytan canavarlarının işinden başka bir şey olmadığını ispatlayan düzeni hayata geçirmektir şeriat.

Şeriat, eflasyon canavarını yok eden, emeğin hakkını, teri kurumadan veren sistemin adıdır. Şeriatın literatüründe enflasyon diye bir kavram da olmaz. Enflasyon bir soygun düzeninin enstrümanlarından birisidir. Hangi ülkede enflasyon yüksekse orada soygunculuk çok demektir

Şeriat, her zaman bilimle hareket eder. Et tırnak misalidir. İlim de bilim de din de hep Allahın' dır. Ey cahil! Güya çağdaş ve kendini bilimci görüyorsun. Hâlâ anlamadın mı ki, Allah Teâlâ her şeye kadir olduğunu, zerreden kürreye her ne varsa Allah Teâlân' ın var ettiğini, yerde, gökte ve her ikisinin arasında her ne varsa hepsinin sahibi ve maliki olduğunu hâla idrak edemedin mi?

Öyle ise din de Allah Teâlâ'nndir, bilimin tamamı da O'nundur. Şeriat asla bilime karşı çıkmaz, şeriat aynı zamanda bilimin ta kendisidir. Zira Şeriat Ku'ran'dır. Kur'an bütün bilimlerin başlıklarını bize verir. Bütün bilgilerin anahtarını içinde barındırır.

Bilimi ve dini birbirinden ayırmaya çalışan laikçi kafalardır. Galip olan şüphesiz Allah'tır. Onun karşısında olanlar sonuç itibarıyla mağlup olacaklardır.

Kısaca şeriat bozulmayan vijdanınızın sesidir. Ne mutlu vijdanı bozulmayanlara, Ne mutlu gerçek şeriatın peşinde olanlara... Selam ve Dua ile...

25.06. 2023

Başöğretmen

M. Cemal TOMAR

Yorum Yap
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.