Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine getirilen yaralı polis ve askerlere enfeksiyon bulaştırıldığı iddialarıyla ilgili, "Dünyaya örnek olacak bir sağlık hizmeti sunuyoruz. Vatandaşımız olmayan 2,5 milyon Suriyeliye kendi vatandaşımız gibi hizmet eden bir anlayışın mensupları, kendi emniyet görevlisine, kendi vatandaşına böyle bir yanlışı aklının ucundan bile geçirmez. Böyle bir şey de söz konusu olmaz ama bazı hatalı insan yok mudur, eksik yapan yok mudur?
Hatalı ve eksik yapan varsa da bunun gereği yapılır" değerlendirmesinde bulundu. Müezzinoğlu, Afyonkarahisar Devlet Hastanesinin hizmete yeni açılan Zübeyde Hanım Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesini ziyaret etti. İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici ile gerçekleştirdiği ziyarette Başhekim Erkan Arslan’dan bilgi alan Müezzinoğlu, hastalarla sohbet etti. Ziyaret sonrasında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Müezzinoğlu, bir soru üzerine, iki haftadır gribal enfeksiyonlarda artış bulunduğunu ancak endişe edilecek bir durumun söz konusu olmadığını dile getirdi.
Vatandaşlardan hijyeni birinci öncelikli hale getirmelerini isteyen ve esas sorumluluğun bireye düştüğünü söyleyen Müezzinoğlu, el yıkamanın önemli olduğunu bunun yanı sıra sulu gıda alımını, meyve tüketimini ve direnci artırıcı gıdaları almayı tavsiye ettiklerini bildirdi. Aşırı yorgunluktan uzak durmayı ve bu durumlarda istirahat etmeyi de öneren Müezzinoğlu, "Tabii ki her türlü desteği hastanelerimiz, hekimlerimiz, aile hekimlerimiz verecektir ama ’desteği verecektir’ diyoruz çünkü tedavisi yok. ’Şu ilacı verelim de tedavi olacak’ diye bugün için bu imkanı dünyanın da yok, bizim de yok ama gerekli tedbirleri duyarlı bir şekilde alırsak yine söylüyorum hijyene dikkat edersek, sağlıklı beslenirsek, istirahatimize dikkat edersek, bünyenin direncini düşürecek olumsuzluklardan kendimizi uzak tutarsak büyük oranda sıkıntısız atlatıyoruz" diye konuştu. Müezzinoğlu, kronik hastalığı olan ve riskli yaş gruplarındaki vatandaşların dikkatli olması gerektiğine işaret ederek, bu vatandaşlara grip aşısı yaptırmalarını önerdiklerini söyledi.
"Bugün için olağanüstü bir paniğe sürükleyecek bir durum söz konusu değil" ifadesini kullanan Müezzinoğlu, "Bu anlamda hepimiz okullarıyla, çalışanlarıyla, toplu hizmet sunucularıyla ve toplumun her kesimiyle yine dinamik bir toplum olarak inşallah bu pik dönemi de önümüzdeki 1-2 hafta içinde atlayacak" dedi "Biz ’insanı yaşat ki devlet yaşasın’ felsefesinin, anlayışının mensuplarıyız" Müezzinoğlu, terör operasyonlarının devam ettiği bölgelerde bazı hastanelerde personelin yaralı asker ve polislere bilerek enfeksiyon kaptırdıkları yönündeki iddialara ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine şunları söyledi: "Bu ülkenin tüm hekimleri, tüm hemşireleri, sağlık hizmeti sunucuları bir defa mesleğinin aşığıdır. İnsana hizmet etmek ve insanı yaşatmak gibi bir görevimiz ve sorumluluğumuz var. İstisnai, ’milyonda bir’ diyemeyeceğimiz, buna benzer iddiaların hukuk gereğini yapar ama ben meslektaşlarımın tamamını bu iddialardan ari tutuyorum.
Asla hiçbir hekimimizin, hiçbir hemşiremizin, böyle bir yanlışın içinde olması söz konusu olmaz. Çünkü biz ’insanı yaşat ki devlet yaşasın’ felsefesinin, anlayışının mensuplarıyız. Ben, sağlık çalışanlarımızdan, başta hekimlerimiz olmak üzere tüm hemşirelerimiz, ebelerimiz dünyaya örnek olacak bir sağlık hizmeti sunuyoruz. Vatandaşımız olmayan 2,5 milyon Suriyeliye kendi vatandaşımız gibi hizmet eden bir anlayışın mensupları, kendi emniyet görevlisine, kendi vatandaşına böyle bir yanlışı aklının ucundan bile geçirmez. Böyle bir şey de söz konusu olmaz ama bazı hatalı insan yok mudur, eksik yapan yok mudur? Hatalı ve eksik yapan varsa da bunun gereği yapılır.
" "Bu tür iddiaları da açıkçası belgesiz, verisiz bir iddiayı da reddediyorum" Konuyla ilgili işlem başlatılan bir personelin olup olmadığı yönündeki soruyu ise Müezzinoğlu, "Bu anlamda herhangi bir şikayet gelmiş değil. Herhangi bir elle tutulur bir veri de yok. Bunlar hekimliği ve Türkiye’deki güvenli ortamın algısını bozmak için algı yönetimi yapmak isteyen bir anlayış. Böyle bir şey söz konusu değil. Bakın Cizre’de benim geçen hafta yaşadığım olay, Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürümüzü aradım, Şırnak’ta hastanede buldum kendisini. Bir taraftan telefonla konuşurken silah sesleri geliyor, diğer taraftan da sanki bir kutlama var. ’Hayırdır, ne oldu’ dedim, ’Yeni bir bebek dünyaya geldi, arkadaşlar aileyle birlikte doğumu kutluyorlar’ dedi ama aynı anda da silah sesleri geliyor. Bizim görevimiz her ortamda insanı yaşatabilmek, derdi olanın derdine derman olabilmek. Bu tür iddiaları da açıkçası belgesiz, verisiz bir iddiayı da reddediyorum" şeklinde yanıtladı.
Afyonkarahisar’da 4 yıl önce 600 yataklı modern bir hastaneyi hizmete aldıklarını ve yanına 300 yataklı ek binayı da çocuk hastalıkları ve kadın doğum hastanesi olarak inşa edip mevcut hastaneye entegre ettiklerini söyleyen Müezzinoğlu, Afyonkarahisar’ın bölgesinde hem termal sağlık turizmi hem de sağlık alanında güçlü bir merkez olacağını bu yönde bir altyapıyı tamamlamak üzere olduklarını kaydetti.
Kaynak:Sondakika.com
MANTAR ZEHİRLENMESİ
Mantar zehirlenmesi olaylarıyla ilgili de konuşan Mehmet Müezzinoğlu, 2 kişinin mantar zehirlenmesi nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.
Müezzinoğlu, "Yaklaşık 67 hasta, hastanelerimize mantar zehirlenmesi nedeniyle müracaat etmiş. Tedavileri devam ediyor. 2 vatandaşımızı kaybetmiş durumundayız. 10 vakanın ise tedavisi devam ediyor" dedi. Öte yandan vatandaşlardan doğada toplanılan mantar konusunda duyarlılık beklediklerini kaydeden Müezzinoğlu, "Doğadan toplanılan mantarın mutlaka iyi değerlendirilmesi gerekiyor.
Mehmet Müezzinoğlu
Mehmet Müezzinoğlu (9 Ocak 1955, Gümülcine, Yunanistan), Türk hekim, siyasetçi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi 23., 24. ve 25. dönem milletvekili, Türkiye Cumhuriyeti’nin 57. Sağlık Bakanıdır.
1955 yılında Gümülcine’nin Kozlukebir Köyü’nde dünyaya geldi. 1970 yılında öğrenim için İstanbul’a geldi. Yabancı uyruklu bir öğrenci olarak "Mehmet Alioğlu" adıyla bir süre İstanbul İmam Hatip Lisesi’nde öğrenim gördü. Bu okulda Recep Tayyip Erdoğan ile sınıf arkadaşı oldu.[3] Lise öğrenimini Afyon’da tamamladı. 1982’de İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.
Yunanistan’da hekimlik yapma imkanı olmadığı için1983 yılında Meriç Nehri’ni kaçak olarak geçip Türkiye’ye iltica etti. Yunanistan vatandaşlığından çıkarıldığı için 1983-1986 yılları arasında Türkiye’de haymatlos (vatansız) olarak ikâmet etti. 1986’da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oldu. Vatandaşlığa müracatı sırasında talep ettiği "Müezzinoğlu" soyadını aldı.
İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde iç hastalıkları alanında ihtisas yaptı.
İstanbul, Avcılar’da üç özel hastanenin sahibi olan[4] Müezzinoğlu, Avcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Batı Trakya Eğitim Kültür Vakfı ve Balkan Medeniyeti Derneğinin Kurucu Üyesi, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin üyesidir.
Orta düzeyde Yunanca, İngilizce ve Arapça bilmektedir. Evlidir ve 2 çocuk sahibidir.