#pedofilisuctur hashtag ile kısa bir süre içinde Twitter'da en çok tweet atılan konu oldu. Bu tweetlerin büyük bir kısmı Irmak'ın katil zanlısına tepki olarak yazılırken, bir çok Twitter kullanıcısı ise Müge Anlı'yı cinayeti aydınlattığı için tebrik etti. 3.5 yaşındaki Irmak, Manisa'ya bağlı Alaşehir'de 14 Ekim cuma günü esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolmuştu.
Müge Anlı'nın Tatlı Sert Programı'na katılan Irmak'ın babası Bilal Kupa olay ile ilgili, komşularından şüphelendiğini açıkladıktan sonra İstanbul'daki canlı yayına katılan katil zanlısı Himmet Aktürk, katıldığı ikinci programda verilen reklam arasında cinayeti işlediğini itiraf etti. Himmet Aktürk itirafından sonra kanal binasında göz altına alınarak ceza evine gönderildi.
KATİL ZANLISI CEZAEVİNDE KENDİNE ZARAR VERİYOR
3.5 yaşındaki Irmak'ın katil zanlısı Himmet Aktürk çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Katil zanlısının cezaevinde kafasını duvarlara vurarark kendisine zarar verdiği açıklandı.
MÜGE ANLI CİNAYETLERİ NASIL ÇÖZÜYOR VE ZANLILAR NEDEN PROGRAMA KATILIYOR ?
Müge Anlı'nın Tatlı Sert Programı'nda yaşanan ilk itiraf değil.
Türkiye Psikiyatri Derneği eski başkanı Şeref Özer, yaşanan itiraflarda iki durumun söz konusu olduğunu ifade etti. "Biri zanlıları programa çıkartan durum, diğeri ise onlara bu itirafları yaptıran durum".
Eski başkan Şeref Özer, Zanlıların canlı yayına çıkma sebebinin doğrudan 'bilinçle' alakalı olduğunu belirtti. Özer zanlıların "Eğer bu programa çıkmazsam çevrem suçlu olduğumu düşünür" psikolojisi ve düşüncesiyle bilinçli bir şekilde karar vererek programa katıldıklarını söyledi.
Şeref Özer, suç işleyen zanlıların bu şekilde itirafları yaptıran durumun psikiyatri alanında, "bilinç dışı hareketler" olarak tanımlandığını söylüyor. Kişinin işlediği suçun baskısını üstünden atmak için "bilinç dışında" hataya düşmesine ve cezalandırılmak isteyebileceğini söylüyor.
Şeref Özer, canlı yayınların polis sorgu odası ile aynı etkiyi yaptığının altını çizdi.