-Çocuklarımızın ve gençlerimizin ahlaklı bireyler olarak yetişmeleri için mutlaka mahremiyet eğitimi ve değerler eğitimi verilmelidir. (Kur'an'da İnsan Tipleri)
-İnsan/insanlar aslında mükemmel yaratılmışlardır. Ancak bir kusurları vardır; o da hata yapmaktır.. (Kur'an'da İnsan Tipleri)
-Dünyanın birçok yerinde ezilen, zavallı ve çaresiz insanlar vardır. Kur'an; dinine ve inancına bakmaksızın bunlara mustazaflar (zayıf ve çaresizler)der. Karşı tarafta olup da onlara zulmedenlere müstekbirler (büyüklenenler, kendilerini tanrılaştıranlar) diye isim verir. (Kur'an'da İnsan Tipleri)
-“Göklerde ve yerde bütün azamet/ululuk O'na aittir. Yalnız O, izzet ve hüküm sahibidir" (Casiye, 45,37) (Kur’an’ın Temel Konuları)
-İsrailoğulları Firavundan kurtulmuşlardı ama kafalarındaki putperestlikten kurtulamamışlardır. Çünkü putperestlik ve zillet ruhlarına işlemişti. (Kur'an'da İnsan Tipleri)
-Allah rızası için çalışmayı/tebliği/cihadı terketmek dünyevileşmektir. (Kur’an’ın Temel Konuları)
-Bu ayete göre, bütün mümin kadınlar evlerinden dışarıya çıkarken dış elbiselerini giymeleri gerekir. Bu onların iffetli olduklarının bir sembolüdür. (Bk. Ahzab, 33/59) (Kur'an'da İnsan Tipleri)
-Kendilerini sürekli sorgulayan ve hatalarını düzelten insanlar İslam toplumunu/medeniyetini inşa ederler. (Kur’an’ın Temel Konuları)
-Müslüman gözüken bazı kafirler (münafıklar) İslam toplumunun en büyük problemidir. Sizden gözükür ama sürekli sizin aleyhinizde çalışır ve ilk fırsatta sizi yok etmek isterler. (Kur'an'da İnsan Tipleri)
-İnsanın en tehlikeli özelliği “menfaatine” düşkün olmasıdır. Bu onu daha bencil bir kişi haline getirir. Kur'an, insanı bu özelliğinden kurtarmak için İnfak (paylaşma) ve İysar (başkalarını düşünme) gibi güzel hasletlerini ön plana çıkarır ve güzel davranışların insanların gündemi olmasını ister. (Kur'an'da İnsan Tipleri)
- “Allah, indirdiği kitap ile insanlara yol gösterir." (Kur’an’ın Temel Konuları)
...sonra zemzemden içer. Zanneder ki zemzem onun içindeki ateşi söndürecek. Ama zemzem, aşkın ateşini daha da artırır. (Peygamberimizle 27 Gün)
-Mü'minler yeryüzünün şahit ümmetidir. (Kur'an'da İnsan Tipleri)
-“Nice az topluluk, Allah’ın izniyle bir çok kuvvetli topluluğa galip gelmiştir. Allah sabredenlerle beraberdir.” (Kur'an'da İnsan Tipleri)
-Allah adı ile başlanmayan bir işte bereket yoktur, sonu kesiktir. (Kur’an’ın Temel Konuları)
-Tarihten ibret alınsa, aynı hatalar tekerrür etmez, insanlar tekrar putlara tapma ve Cahiliye Dönemi'ne dönmezler. (Kur'an'da İnsan Tipleri)
-Fatiha suresi, diğer surelerin bir anahtarı niteliğindedir. Öncelikle düşünme ve dua adabı öğretilir. Besmele ile başlayıp hamd (Allah’a şükür ve teşekkür) ile devam etmek bu eğitimin bir parçasıdır. Bu surede Kur’ân’ın üç temel konusu olan; tevhid, risalet ve ahiret özetlenir. Ayrıca her gün Fatiha suresi ile Allah’a söz veririz: “(Ey Rabbimiz)! Biz ancak sana kulluk eder ve ancak senden yardım dileriz.” Sonra bir dua ile (aslında en önemli duadır bu) Allah’a yöneliriz: “Bizi doğru yoldan ayırma.” (Kur’an’ın Temel Konuları)
-Müminlerin dostu ve destekçisi; Allah, Peygamber ve Müminlerdir... (Kur’an’ın Temel Konuları)