KUR'AN HAYATA OKUNMALI

Mustafa Cemal TOMAR

KUR'AN HAYATA OKUNMALI

Maalesef aşağıdaki paylaşımda belirtildiği gibi, ilahi mesajı kullanmamız gerektiği yerde kullanmıyoruz. Bol bol camiler inşa ediyoruz. Kur'an'ı orada bol bol okuyalım diye. Bunun da bir manası Kur'an'ı camiye hapsedelim anlamı taşımıyor mu? Uygulamalar öyle gösteriyor.

Şimdi burada şöyle bir şey desem çok Müslüman karşı çıkar sanırım. " Bırakın cami yapmayı, bütün arz mescittir, Bırakın camide Kur'an okumayı, Kur'an'ı hayata okuyun diye." Bu görüşe ne dersiniz bilmiyorum doğrusu.

Kardeşler! Benim acizane bir Kur'an talebesi olarak gördüğüm odur ki; Kur'an hayat nizamıdır. Onun camilerde ibadet maksadıyla okunmasıdır. O da Kur'an'ın çok az bir kısmını oluşturur. Geri kalan büyük kısmını hayatımız içerisinde okunması yani emir- nehiyleri hayata tatbik edilmesidir.

Maalesef bizim Kur'an anlayışımız laik kafacıların anlayışı gibi olmuştur. Kapitalcilerin arzu ettikleri hedeflere yönelmişlerdir. Her müslüman ülkenin başına kendi emellerine uygun yöneticileri getirmişler. Yöneticileri zengin, halkı fakirleştirmişlerdir. Halbuki Kur'an hayata okunsaydı tersi olacaktı. Müslüman ülkeleri ecnebiler kendilerine muhtaç hale getirmişlerdir. Kur'an hayata okunsaydı tersi olacaktı. Faiz mikrobu ve enflasyon canavarıyla alın terimizi sürekli alıp götürüyorlar. Kur'an hayata okunsaydı bu sömürü düzeni asla olmayacaktı. Herkes alın terinin karşılığını alınteri kurumadan kendisine hakkıyla verilecekti.

Minarelerden okunan selahlarla ve camide seslendirilen Kur'an ile bizler kandırılıyoruz desem haddimi aşmış olur muyum acaba. Zira İslam işte budur dercesine bu yapılmakta. Dünya işlerine kuranı karıştırma sakın. O kitap ahiret kitabıdır dercesine.

Ey müslüman! Camin var, mescidin var, Kur'an kursların var, İmam Hatip okulların da var. İstediğin kadar sevap maksatıyla oku. Ama düzene karışma dercesine sanki bu işler yapılıyor gibi geliyor bana. Ne dersiniz efendiler?

Adım başı bankalar da var mesela. Hem de özelleri çok. Hiç bir üretimleri yok. Ancak en çok kâr eden onlar. Bunu hiç sorgulama ey müslüman!

Sen camiine gitmeye devam et. Namazını kıl, orucunu tut. Asgari ücretle çalışmaya razı gel dercesine bir düzen kurulmuş gibi geliyor bana.

Bu konularda herhalde biraz farklı düşünüyorum. Ya da yolumu mu şaşırdım diyorum kendi kendime. Saygı ve selamlarımı sunarım. Değerli dostlar! Rabbim bizlere hakiki İslam şuuru nasip eylesin. Selam ve dua ile....

M. Cemal TOMAR

25.06.2023

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.