II.TUR SEÇİMLERİNE DOĞRU GİDERKEN

Mustafa Cemal TOMAR

II.TUR SEÇİME GİDERKEN
Seçim sonuçlarına bakıldığında her iki durumda da Cumhur İttifakı'nın galip geldiği görülmektedir. II.Tur seçimlerinin sonuçlarını kestirmek zor olmasa gerek. Cumhur İttifak'ı II. Turu yüzde ellinin üzerinde oy alarak , parlementodaki çoğunluğu elde ettiği gibi, Cumhurbaşkanlığını da kazanacaktır. CHP'nin galip gelme olasılığı çok düşüktür.
CHP ve dolayısıyla Millet İttifakı bu seçimi kazanmak için var gücüyle çalıştı. Fakat beklediği sonucu alamadı. Bu sonuçlar seçmen üzerinde şok etkisi oluşturdu. II. Tur seçimlerine kadar toparlanmaları zor görünüyor. Yalnız Millet İttifakı bu milleti iyi okuyamamakta, örgütleme noktasında zayıf kalmakta, 28 Şubat'ı andıran söylemlerde bulunmakta, dünyada olup biten olayları iyi okuyamamakta, kısır çekişmelere fazla yer vermektedir. Türkiye'nin sorunlarının nasıl çözülmesi gerektiğini bilrmemekte, bu noktada da halkımıza sağlam bilgi ve güven verememektedir. 6284 sayılı yasaya yaslanmış vaziyette. Bu yasanın tahribatlarına hiç bakmamaktadır. Millet İttifak'ının handikapları bunlar. Bir seçmen olarak gördüklerimi söylemek bir vatandaşlık görevi olsa gerek.
Tabi ki her iki aday seçim gününe kadar çalışmalarını sonuna kadar sürdüreceklerdir. Doğal olan da budur.
Kazanan taraf kim olursa olsun, halkımızın takdiri ile olacağından demokrasinin gereği olarak saygı duymak durumundayız. Bizden olmayan fikirlere saygı duyulmaz ise, memlekette huzur olmaz. Bu noktada halkımız şuurludur, demokrasiyi içselleştirmiştir.
Yukarda kısaca bahsetmiştim. II.Turda Cumhur İttifak'ı başarılı olacaktır diye. Zira bir yarışma var ortada. Yarışmada Cumhur İttifakı kafadan 10 puan önden yarışmaya başlamaktadır. Devletimizin imkanlarını kullanabilme, medyanın gücü, iktidarda olmanın verdiği avantajlar, dini söylemleri....gibi imkanlar yarışmayı 10 puan önden başlamak anlamına gelir. Tersi bir durum olsaydı, o zaman öbür tarafın kazanma ihtimali çok yükselirdi.
Onun için kazanan taraf bence zafer çığlıkları atmamalı. Kaybeden taraf da çok üzülmemeli. Başka seçimler var. Ülkemizde seçimler bitmez.
Bu noktada kimseye açımamalı. Kendin ettin kendin buldun misali. Başımıza gelen musibetler kendi ellerimizledir. Zira Hak Teâlâ kullarına "zere misali"zulmetmez. Yok efendim şu veya bu parti iktidara gelirse "kıyamet kopar". Koparsa kopsun. Kıyametin kopmasını biz oylarımızın çoğunluğuyla sağladıysak çekmeye mahkumuz. Tersi bir durum olursa niğmetlerden istifade ederiz. Sonuçta imtihan dünyasındayız. Hiç bir zaman dünyayı "cennet gibi" yapamayız. Cennet öbür dünyada olacak inşallah. Bu dünyada ne zaman ve nasıl bir durumla karşılaşacağız bilemeyiz. Bir günümüzü iyi geçirdiysek şükretmeliyiz. Yarın hangi imtihanla karşılaşacağımızı bilemeyiz.
Karşımıza çıkacak soruların üstesinden gelebilmek önemlidir.Bakara suresinin son ayet-i kerimesinde Rabbimiz "Üstesinden gelemeyeceğimiz yükü bizlere yükleme" diye dua etmemiz gerektiğini bizlere öğretiyor.
O halde her gün " Rabbimiz san sonsuz hamdu senalar olsun ki, bu günümü de üstesinden gelebilmeyi bana nasip ettin, gelecek ömrümde de nasip et Allah'ım" diye dua etsek ne güzel olur. Geçen gün bir daha geri gelmeyecektir. Geçmişten ders almalı, geleceğe daha emin bakmalıyız.
Önümüzdeki seçim bizler için çok önemlidir. Rabbimiz kalplerimizi hayırlı olan tarafa çevirdin. Milletimiz ve İslâm âlemi için hayırlı olanı nasip etsin inşallah. Selam ve Dua 26.05.2023
Başöğretmen
M. Cemal TOMAR

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.