Bilim insanları dünyanın içinden gelen sesi kaydetmek için denizin tabanına indiler. Bunun asıl nedeni, gezegenimizin iç yapısını haritalandırarak daha iyi bir fikre sahip olmak.
Araştırmacılar ilk olarak, 2012 2013 yılları arasında, Hint Okyanusu’nun tabanına 57 adet sismometre istasyonu kurarak, veriler toplamaya başlamışlar. Yer çekimi ötesi dalgalar gibi faktörleri yok etmek için bir dizi yöntem kullanan araştırmacılar, aynı zamanda elektrik ve elektronik cızırtıları da devre dışı bırakarak, depremlerin neden olduğu faaliyetler üzerinde de yoğun araştımalar yaptılar.
Tüm bu işlemlerden sonra Dünya’nın doğal titreşiminin 2.9 ile 4.5 mHz arasında olduğunu keşfettiler. Bu sesi malesef insan kulağıyla duymak mümkün değil çünkü İnsan kulağı 20 Hertz’in üzerindeki sesleri duyabilir. Dünya’mızın yaydığı ses, bu değerden 10.000 kat küçük.
Araştırma ekibinin lideri Martha Deen, söz konusu uğultunun kaynağına dair ip uçları sunacak yeni veriler elde etmeyi amaçlıyor. Çünkü bugüne kadar yapılan tüm araştırmalar, titreşimin sadece küçük bir bölümünü açıklayabiliyor.