Bunun ne manaya geldigini, soyle arzedeyim : Yazilim, tekstil'den tarim'a, insaat'tan otomotiv'e, bilgi islemlerinden guvenlik sektorune, savunma sanayiinden bankaciliga, egitim'den gida havacilik ve uzay teknolojilerine kadar, hayatimiza tesir eden butun sektorlerde, bilhassa son 50 senede yaygin sekilde kullanilmaya baslanan ve artik "vazgecilemez" hale gelen bir meslek dali oldu. Her cesit tasarim, imalat ve operasyonun, adeta "isik hizi ile" yapilabilmesinin en temel tasi "yazilim"dir diyebilirim.
ABD'lilerin "ucan bilgisayar" dedikleri ve cok ovundukleri F-35 ucaklarinda, 25 milyon satir yazilim kullanildigini soylersem, ne demek istedigim daha iyi anlasilir, zannediyorum.
Bugun hizla yayginlasmaya baslayan 3D ( 3 boyutlu ) yazilim ile neler basarildigini, hayret ve hayranlikla musahade ediyoruz.
Yazilim, Devletlerin ayakta kalabilmelerinin ve ilerlemelerinin, neredeyse "bas amili" haline geldi. Bu sektorde geride kalan ulkelerin ayakta kalabilmeleri pek zordur. Binaenaleyh, istikbali de cok parlak bir sektordur. Genclerimizin bu sektore teveccuh etmelerini ( yonelmelerini ) hararetle tavsiye ediyorum.
Sunu da ilave edeyim ki, hem kamu, hem ozel sektor, "yetismis yazilimcilar"a ac durumdadir ; el ustunde tutulurlar ve maddi yonden de, "tatmin edici" bir ucret alirlar.
Bir strateji dehasi oldugunu her zaman ifade ettigim Kahraman Reisimiz'i, bu "cok buyuk ve cok muhim" tesebbusunden dolayi kutluyor, tebrik ve tesekkurlerimi arzediyorum. Hakikaten cok buyuk bir "Devlet Adami" oldugunu, bir defa daha isbat etti.
Son soz : "HAYDI GENCLER, YAZILIM'A"...
Selam ve dua ile.