BİN BİR BAŞLI KARTALI NASIL TAŞIR KANARYA

Mustafa Cemal TOMAR

BİN BİR BAŞLI KARTALI NASIL TAŞIR KANARYA

Ne ağır imtihandır, başındaki, Sakarya!

Binbir başlı kartalı nasıl taşır kanarya?

Bu mısraları okurken şu andaki İsrail'in Gazze'ye saldırısı aklıma geldi. Silah, teknoloji, para, gıda ve asker bakımından çok güçlü bir terör İsrail karşısında, yiyecek ve su dahi bulamayan maalesef dindaşları tarafından yalnızlığa terk edilen Filistinli- Gazzeli kardeşlerimiz savaş yapmaktadır.

Orantısız bir savaşla karşı karşıyadır Gazzali kardeşlerimiz. Terör İsrail fosforlu bomba kullanıyor, her türlü savaş uçaklarını, insansız savaş uçakları, uzun menzilli füzeler, roketatarlar, kara harekâtı için gereken her ne silâh akla gelirse hepsini müslüman kardeşlerimizi şehid etmek için kullanıyor. Dünyanın önde gelen siyonist devletler de terör İsrail'e sonuna kadar destek veriyor.

Gazzeli mücahidlerin ellerinde önem arzedecek türden ellerinde silâh yok. Mücahid kardeşlerimiz bu haliyle dünya ile savaşıyorlar diyebiliriz. Şairin dediği gibi "Bin bir başlı kartalı nasıl taşır kanarya" . Evet, kanarya kartalı taşıyacak, uçuracak ve mağlup edecektir. Zira Gazzeli kardeşlerimiz " Bedrin aslanları' gibidir.

Şairin dediği gibi;

Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhîd’i...

Bedr’in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi.

" İman varsa imkân vardır" onların yardımcıları Yüce Allah'tır. Allah Teâlâ'nın yardımının üzerine çıkacak hiç bir güç tasavvur edilemez. "Velel ahiratu hayrun leke minel ulâ" sonu evvelinden hayırlı olacaktır. Onlar Rablerine teslim olmuşlardır. Yüreklerinde cesaret vardır, cennet aşkı vardır, şehid olma inancı vardır, terör ve kâfir İsrail ve yandaşları onları hiç bir şekilde korkutamaz. Zafer islâmındır, zafer gerçek mücahid kardeşlerimiz Filistin -Gazzeli müslüman kardeşlerimizin olacaktır.

وَلَا تَهِنُوا وَلَا تَحْزَنُوا وَاَنْتُمُ الْاَعْلَوْنَ اِنْ

كُنْتُمْ مُؤْمِن۪ينَ

"O halde gevşemeyin ve üzülmeyin. Eğer gerçekten mü’­minseniz, her zaman en üstün sizsiniz". Ali İmran suresi, ayet: 139

Tam da bu ayet-i kerimenin icabını yerine getiriyorlar. Üstün olacak olan Gazzali kardeşlerimizdir.

Terör ve kâfir İsrailliler ise korkularından ancak kalelerin arkasından sizinle savaşabilirler. Kartal, korkudan en modern silâhlarla kanarya ile savaşabiliyor. Dünya gözüyle bakıldığında zalimler kazanmış gibi görünse de sonuç itibarıyla mazlumlar Gazzeli kardeşlerimiz kazanacaktır.

Bu arada müslüman ülkeler çok kötü sınav veriyorlar. Sadece uzaktan olup bitenleri seyretmekten ve zulmü kınamaktan başka bir şey yapmıyorlar. Şüphesiz bu dünya hepimiz için bir imtihan dünyasıdır. İstese müslüman ülkelerin yöneticileri 24 saatte İsrail'i teslim alır ve bu zulmü durdurabilir. Lâkin 57 müslüman ülkenin başındaki yöneticiler güven vermiyor, çekimser davranıyor, bir çok müslüman ülkenin başındakiler münafıklık rolündedir ne yazık ki!

Yarın Gazzeli Bedrin Aslanları galip geldiklerinde bazı münafıklar biz de sizinle beraberdik diyeceklerdir. Mğnafıklar her zaman bir kılıf bularak güçlü olanın yanında yer almaya çalışıyorlar. Gözğmüzün gördüğü ve kulaklarımızın işittiği kadarıylâ iki milyara yakın mğslüman yirmi milyon İsrail zalimlerine karşı suskun. Fiili hiç bir icraat yok. Hiç bir yaptırım söz konusu değildir ne yazık ki! Allah Teâlâ'ya nasıl hesap vereceğiz. Gazzeli kardeşlerimiz bu zorlu imtihanı bir bir kazanıyorlar, zalime meydan okuyorlar, dinlerini, mallarını, canlarını ve namuslarını son nefese kadar koruyorlar, her zorluğa rağmen Allah Teâlâ'ya isyan etmiyorlar, vatanlarını terk etmiyorlar. Bu kahraman kardeşlerimizin bu mücadelesi inşallah müslümanların uyanışına, kâfir ve zalimlerin helakına sebep olur. Bakara suresi 216. Allah Teâlâ:

"Ey müminler, hoşunuza gitmediği halde, din düşmanları ile savaşmak üzerinize farz kılındı. Olur ki, bir şey hoşunuza gitmezken, sizin için o hayırlı olur ve bir şeyi de sevdiğiniz halde o, hakkınızda şer olur. Allah bilir, siz bilemezsiniz. Savaşmak hoşunuza gitmese de, o sizin için bir yazgıdır". Buyurmaktadır.

Ali İmran 54. Ayette Yüce Allah:

" (Yahudiler) tuzak kurdular, Allah da onların tuzaklarını bozdu. Evet, Allah en iyi tuzak bozucudur". Buyurmaktadır.

Rabbimiz dünya siyonizminin ve Yahudilerinin neslni ve ekinin fesadı için kurdukları tuzakları başlarına geçirsin. Müslümanlara da feraset ihsan eylesin. Bir müslüman olarak kalbimizle Gazzeli kardeşlerimizin yanındayız. Zulmün son bulması için fiili manada elimizden bir şey gelmiyor. Fiili duadan başka elimizden bir şey gelmiyor. İnşallah kanarya kartalın tuzaklarını bozarak muzaffer olacaktır.

18.11.2023

M.Cemal Tomar

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.