ARŞİVİMDEN: SİYASET ARENASINDA SÜRÇ-Ü LİSÂN (!)

Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK

ARŞİVİMDEN: SİYASET ARENASINDA SÜRÇ-Ü LİSÂN (!) Prof. Dr. Salih Şimşek

Erdoğan, koltuk için, Ayasofya’yı 20 yıl müze olarak tuttu. (Bülent Kaya) .

Büyük ölçüde AK Parti tabanından oy alacağımız düşünüyorum (Fatih Erbakan)

Çocuk katilleriyle kazanmaktansa, kaybetmeyi tercih ederim (Yavuz Ağıralioğlu)

AK Parti ve MHP’ye verilen her oy, PKK’ya sıkılan bir mermidir (Murat Karayılan)

Seçimi kazanırsak, Müslüman numarası yapmaktan kurtulacağız (Canan Kaftancıoğlu)

Adam, babasının oğlu olabilir ama onun yolunun yolcusu değil maalesef... (Şaban Eren)

Reis sen ne kadar büyükmüşsün… Aşağı mahallenin sokak köpeklerini bile havlatıp, aynı çanaktan yal yedirdin. (Bir aksakal)

(CHP’yi eleştirirken) Devlete ‘katil’ derken gösterdiğiniz cüretkarlığı, bir kere bile PKK’ya gösteremediniz. (Yavuz Ağıralioğlu)

Bizim bir devlete ihtiyacımız vardı. Önce Müslüman olduk ve uzun maceralardan sonra Türkiye’yi ele geçirdik. (Orhan Pamuk)

Kılıçdaroğlu, Ali Babacan’ı (bir zamanlar) Yüce Divan’a gönderecekti, şimdi var ya Cumhurbaşkanı Yardımcısı yapacak. (Muharrem İnce)

Bizler Atatürk’e yürekten inanmış iman etmişiz. O minicik ilkokul çocuklarına sınıflarda kim namaz kıldırıyorsa hesabını soracağız (Meral Akşener)

CHP ile aynı yatağa girerseniz, onlar gibi düşünür, onlar gibi davranır ve tıpkı onlar gibi yürürsünüz. Başka bir alternatifiniz olmaz (Bekir Gökmen)

Merhum babasının gölgesinde siyaset yapmaya çalışan ‘süt-oğlan’ların gelecekleri yoktur. Bu türlerin yeri, olsa olsa olsa, ancak siyaset çöplüğü olur (Söyleyen Meçhul)

Biz aslında Cumhur İttifakı’na katılacağımız yönündeydik, hava o yöndeydi. Fakat pazar gecesi Genel Başkanımız bir toplantı yaptı, kiminle yaptığını öğrenemedim. O toplantı sonrası iş değişti sanıyorum. (YRP Gen Baş Yard. Doğan Aydal)

Dünyanın hiçbir ülkesinde ‘ülkeyi böleceğiz’ diyenlerle iş tutan adayı Cumhurbaşkanı seçmezler ve yapmazlar. Ama ülkemizde Erdoğan düşmanlığı ve bağnazlığı o kadar ileri gitmiştir ki vatanı dahi satmaktan geri kalmazlar (Söyleyen Meçhul)

Artık kartlar açık oynanıyorlar. Kurtuluş Savaşı’nı Müslümanlar kazandı ama İngilizler devleti bunlara verdi, bunlara kurdurdu. Gerçeği 90 sene sakladılar. Artık gerçeği saklamaya gerek görmüyorlar. 6’li masaya şöyle bir bakın, içlerinde bir tanesi bile Türk değil… (Raşit Delioğlu)

(Geçtiğimiz günlerde Almanya’da yapılan bir CHP (!) toplantısına bakıyorum da)… Şimdi Atatürkçüler mi ‘Apo’cu oldu, ‘Apocular’ mı Atatürkçü oldu, hangisi? Kimin eli kimin cebinde anlaşılmıyor, ortam çok karışık, Erdoğan bunların aklını mı aldı ne yaptı acaba? (Fahrettin Yeşil)

Yeniden Saadet Partisi teşkilatlarından epey ‘devşirilenler’ var gibi duruyor. İradeleri ipotek altında… Küresel çete iyi çalışıyor. Bunlara Allah akıl fikir versin. Babaları ‘Hak geldi, bâtıl zail oldu’ (ayet) diyordu. Evlât, durduğu yer itibariyle, bâtılın işini kolaylaştırıyor, çok yazık! (Yetkin Dilek)

Hayır, hayır… Bunların hiç biri sürç-ü lisan, yani sehven, dil sürçmesiyle ve yanlışlıkla söylenmiş sözler değil. Hepsi gerçekten ifade edilmiş sözler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.