AFFETMENİN BÜYÜLÜ ETKİSİ

Dr. İlhami PEKTAŞ

Sorunlarımızın çok büyük bir kısmı geçmişimizle ilgilidir. Geçmişimizle ilgili olan bu sorunların büyük bir bölümü ise, ya kendimizi yada başka birilerini affetmemekle ilgilidir. Affetmemenin bedeli çoğu zaman oldukça ağırdır. Affetmenin hafifliği ise, hiçbir şeyle kıyaslanamayacak kadar mükemmel bir duygudur.

1- Affettiğiniz zaman, yıllar boyu üzerinizde taşıdığınız bir çok gereksiz yükten kurtulmuş olacaksınız. Artık değiştiremeyeceğiniz şeyleri kabullenmiş, almanız gereken dersleri almış ve o sayfayı kapatmış olacaksınız.

2- Affettiğinizde, şimdiki zamanın ve geleceğin doğru şekillenmeye başlamasını sağlayacaksınız. Çünkü affetmeyerek hem bugününüzü hem de geleceğinizi, geçmişin kirli sayfalarıyla yeniden yazmaya devam edersiniz.

3- Affederek, kendinizi gelecekte karşılaşılması muhtemel onlarca sağlık probleminden kurtarmış olacaksınız. Kanser, ülser, reflü, sinirsel rahatsızlıklar, mide ve sindirim problemleri, hafıza ile ilgili sorunlar, cilt sorunları ve daha birçok sağlık sorununa "Dur!" demiş olacaksınız.

4- Affettiğinizde, insanların acıdığı, üzüldüğü, güçsüz ve zavallı birisi olma imajını yıkmış olacaksınız. Affettiğinizde ve hayatınızda yepyeni bir sayfa açtığınızda, insanlar sizin yıkılmadığınızı, dimdik ayakta durduğunuzu görecekler.

5- Affetmiş olmakla, kendinize çok büyük bir değer vermiş olacaksınız. Geçmişin kırıntılarıyla yaşayan biri değil, geleceğe umutla bakan birisi olacaksınız. Bu da, kendinize verebileceğiniz en büyük hediyedir.

6- Affederek, önünüzde yepyeni olasılıkları var etmeye başlayacaksınız. Çekim Yasasının olumsuz anlamda işlemesini sağlayan en büyük virüsten kendinizi kurtaracaksınız.

7- Affetmekle, size zarar veren insanlara çok büyük bir ders vermiş olacaksınız. Onları affettiğinizde, küçülmeyecek, aksine onlardan daha bilge ve daha güçlü olduğunuzu göstereceksiniz. Schiller'in dediği gibi, "Affetmek ve unutmak, iyi insanların intikamıdır"

Bugün kendinize bir iyilik yapın ve size her ne yapılmış olursa olsun, bunu her kim yapmış olursa olsun onu affedin. Onu affetmeniz demek, onun hayatınızda olması demek değildir. Onun artık zihninizde olmaması demektir. 
Affedin...Hepsi bu kadar.