28 ŞUBATI UNUTMADIK UNUTTURMAYACAĞIZ

28 ŞUBAT ZORBALIKLARLA DOLU UTANÇ TARİHİDİR

28 Şubat 1997, Milli Güvenlik Kurulu kararları sonrası Ordunun baş tehdit irtica değerlendirmesi ve Müslüman kesimi eğitimden medyaya, sermaye gruplarından dernek ve vakıflarına kadar “iç tehdit” olarak tanımlaması ile tüm özgürlük alanlarına, değer yargılarına “topyekûn savaş” ilan ettiği zorbalıklarla dolu bir utanç tarihidir.

28 Şubat Darbesinin yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan Önder Sivas İmam Hatipliler Derneği Başkanı Hüseyin Duman, irtica tehlikesi adı altında başlatılan ve Müslüman kesimi hedef alan baskı ve zulümlerin , akıl almaz algı oyunlarıyla desteklenerek ülkenin en önemli sorunu haline dönüştürüldüğünü , toplumu da fişleme  birimleri oluşturulduğunu söyledi.

Bu süreçte STK görünümlü birçok dernek ve  grupların bu saldırıların gönüllü kolluk gücü olarak faaliyetlerini sürdürdüğünü dile getiren Duman, “Bu süreçte en barışçıl özgürlük eylemleri şiddetle bastırılmış; gazeteciler, sivil toplum mensupları, öğrenciler DGM’lerde idamla yargılanmıştır. Süreç içindeki uygulamalar; insan hakları, hukukun üstünlüğü,  eğitimde fırsat eşitliği, inanç özgürlüğü gibi anayasal hakları hiçe sayarken ulusal ve uluslararası kurumlar ve sözleşmeler de yanlı  tutumları ile meşruluğunu kaybetmiştir. Bütün bu zulümler az gelmiş gibi “Gerekirse silah bile kullanırız” ifadesi ile neler yapabileceklerini de ortaya koymuşlardır.

Ordu, yargı, medya ve sermaye grupları hep birlikte hareket ederek Refah-Yol Hükümeti istifaya zorlanmıştır. Milletin iradesiyle alay edercesine “Beceremediniz Bırakın” diyenlerin sözleri, zafer çığlıkları eşliğinde ana haber bültenlerinde ve manşetlerde yer  almıştır. Toplumun büyük bir kesiminin maddi ve manevi zarar gördüğü 28 Şubat Darbesi’nin en büyük mağdurları; eğitim hakkı sekiz  yıllık kesintisiz cinayeti ile gasp edilen İmam Hatipler, kuran kursları,  hafızlık eğitimi ve başörtülü üniversite öğrencileri olmuştur. İmam Hatiplerin orta kısımlarını kapatmaya yönelik uygulamaya alınan 8  yıllık kesintisiz eğitim, üniversite sınavlarına girişte uygulanan katsayı  engeli, üniversitelerde başörtüsü yasağı ile tarihte örneğine ender rastlanır bir adaletsizliğe imza atılmıştır.  İmam hatiplerin orta kısımlarının kapatılması ve üniversite sınavlarında katsayı uygulamasının başlamasıyla imam hatiplerde eğitim gören öğrenci sayısı 500 binlerden 60 binlere düşmüştür”dedi.

28 Şubat sürecinde öğrenci, veli ve bu okulları kendi evleri gibi gören birçok sivil toplum örgütünün  ülkenin birçok şehrinde ‘İmam Hatibime ve Başörtüme Dokunma’ mitingelri yaptıklarını vurgulayan Duman, katsayı engelinden dolayı devlet üniversitelerine yerleşemeyen öğrencilerin yardımseverlerinde desteği ile yabancı ülkelere binlerce öğrenci gönderdiğini dile getird

28 Şubat sürecinin tarihe kara sayfa olarak geçtiğini vurgulayan Önder İmam Hatipliler derneği Başkanı Duman, bu zulme maruz kalmış imam hatip camiası olarak 28 Şubat zulmünü unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını sözlerine ekledi.

Hüseyin Duman/ÖNDER Sivas İmam Hatipliler Derneği Başkanı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Haberleri