Kurtgöz, Her geçen gün yaşam standartları giderek zorlaşıyor

Kurtgöz, Her geçen gün yaşam standartları giderek zorlaşıyor

Cumhuriyet Halk Partisi Tokat İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz, Türkiye'nin ekonomik krizinden derin endişe duyduklarını ve hükümetin bu konuda acil önlemler alması gerektiğini söyledi.

Başkan Kurtgöz açıklamasında, ''Türkiye'nin ekonomik durumunu değerlendirmek adına son derece önemli bir dönemeçteyiz. Bugün, TÜİK'in açıkladığı verilere göre, mayıs ayında enflasyonun aylık yüzde 3,37 artarak yıllık bazda yüzde 75,45'e yükseldiği gerçeğiyle karşı karşıyayız. Bu rakamlar, Türkiye'nin ekonomik çalkantılarının vahametini bir kez daha ortaya koyuyor.ENAG'ın hesaplamalarına göre ise enflasyonun aylık yüzde 5,66, yıllık ise yüzde 120,66 olduğunu görüyoruz. Bu rakamların açıkça gösterdiği gibi, Türkiye ekonomisi hızla kötüye gidiyor ve vatandaşlarımızın alım gücü ciddi şekilde erozyona uğruyor. Merkez Bankası'nın ikinci enflasyon raporunda yıl sonu beklentisini yüzde 38'e yükseltmesi, ekonomi yönetiminin ve uzmanların endişe verici bir tabloyla karşı karşıya olduğunu göstermektedir. Bu durumda, emeklilerden, asgari ücretlilerden ve memurlardan bahsetmek hiç de kolay değil. Onların alım güçleri her geçen gün azalıyor ve yaşam standartları giderek zorlaşıyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, hükümeti bu ekonomik krize acilen çözüm bulmaya çağırıyoruz. Vatandaşlarımızın refahı ve ekonomik istikrarı için somut adımlar atılmalı ve bu çözümsüzlük ortamına bir son verilmelidir. Türkiye'nin ekonomik geleceği, bu krizle başa çıkma kabiliyetimizle belirlenecektir. Bu nedenle, hükümeti acil önlemler almaya ve vatandaşlarımızın yaşam standartlarını iyileştirmeye davet ediyoruz'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.