Eski Uzman Çavuşlar Kaderine Terkedilemez!.

Eski Uzman Çavuşlar Kaderine Terkedilemez!.

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Cumhurbaşkanına Çağrıda Bulunarak, “Vatanı İçin Canlarını ortaya koyan Kahramanlar Devletimizden sadece KAZANILMIŞ HAKLARI olan Kamu kurum ve kuruluşlarına Memur olarak atanabilmek istiyor.

Eski Uzman Çavuşlar ve aileleri bir bayrama daha boynu bükük girmek istemiyor Devlet eliyle adaletli bir şekilde atamalarının yapılmasını bekliyor” dedi.

Bizler yaşamış olduğumuz bu kutsal toprakları korumak adına, Yalçın dağlarda – 30 derecede görev yapan; Doğu’da, Güneydoğu’da, Suriye’de Kuzey Irak’ta canı pahasına mücadele eden kendi düğününe gidemeyen, çocuğunun doğumunu ve mezuniyetini göremeyen, anasının, babasının cenazesine gidemeyen bu vatanın isimsiz Kahramanlarındanız.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yapmış Uzman Çavuşlar 2016 yılından önce en az 2 yıl görev yaptıktan sonra memuriyet hakkı kazanmaktaydı. 2016 yılından sonra ise 7 yıl olarak değiştirilmiştir. 657 sayılı Devlet personel kanunun 54 .mad. gereğince en az 1 en fazla 2 yıl gorev yapan bütün devlet memurları asaleti tasdik edilmiş sayılmaktadır.2 yıl üstü görev yapmış Eski Uzman Çavuşlar asaleti tasdik edilmiş memurlar olduğundan 7 yıl olarak degistirilmesi eşitlik ilkesine aykırılıktır.Değişiklik olsun olmasın 2 yılın 7 yıla çıkarılmasının da hiç bir önemi yoktu.Tek sorun Kamuda; kurum amirinin İnisiyatifine bırakılması kanunun yetersiz olmasıyla beraber binlerce Eski Uzman Çavuş ellerinde dilekçelerle kapı kapı gezmelerine sebep olmuştur.
Eski Uzman Çavuşların mağduriyetilerinin giderilmesi adına uzun süredir meclis çalışmaları gerçekleştiren Atanamayan Uzmanlar Derneği genel başkanı Mustafa Gündeşli ve yönetim kurulu üyeleri bir çok görüşme gerçekleştirdiklerini söylediler.
Görüşmeler neticesinde bu sorunun bir devlet meselesi ve vefa borcu olduğunu bu mağduriyetin giderilmesi için her türlü desteği vereceklerini ifade ettiler. Aylardır mücadele etmemize rağmen bizlerin sesi duyulmamıştır. Sayısız kanun teklifi, meclis araştırması,soru önergesi ve meclis kürsüsünden konuşmalar yapılmasına rağmen hiç bir şekilde adım atılmamıştır.

Kamu kurum ve kuruluşları Atanma taleplerine; Personel alımı yapmıyoruz, boş kadromuz yoktur, biz uzman çavuş almıyoruz diyerek olumsuz yanıt vermektedir. Binlerce profesyonel Eski Uzman Çavuşlar yıllarca askerlik mesleği yaptığından dolayı sivil hayatta işsiz kalmışlardır ve kaderlerine terk edilmişlerdir. Aynı kanuna tabi referansı olan farklı biri için hiç bir mazeret olmadan ataması gerçekleştirilmektedir. Kanun referansla çalışır hale gelmiştir.

Eski Uzman Çavuşlar yıllarca zor şartlar da vatanımızı korumak için “AİLE“ terimini bile tam yaşayamadılar. Bayram bizler için sevinç değil; Boğazda düğüm, gözde yaş, içimizde burukluktur.Evlerinden yurtlarında ayrı, kefeni cebinde görevi hala yüreğinde olan bu yiğitler atama müjdesi bekliyor..

Bu zamana kadar askerine sahip çıkan Devletimizden beklentimiz şartsız, referansız adaletli bir şekilde genel atama yapılması istiyoruz....

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
4 Yorum